NAJLEPŠE JELO OD MLEVENOG MESA: Gurmanska pljeskavica kao iz restorana
Svi ljubitelji mesa se jednoglasno slažu - gurmanska pljeskavica je najlepše jelo sa roštilja!

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g svinjskog mlevenog mesa
- 300g junećeg mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 30-50 g dimljene slanine
- biber, so
- 0,5-1dl kisele vode ili razmućene vode sa soda bikarbonom
- 2 kašike suncokretovog ulja
Priprema:
U jednu veliku činiju dodajte meso, najbolja je kombinacija junećeg i svinjskog mesa možete koristiti i samo jedno, sitno seckani crni luk i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu i dodajte pola dl ili 1 dl kisele vode (po želji ).
Sve to dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna.
Nakon što su odstojale, pomoću folije (obavezno neka je nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo) oblikujte lepe oblike pljeskavica, veličinu i debiljnu odredite sami...
Pljeskavica se peče sa jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se preokrene i peče se nešto kraće sa druge strane.
Servirajte pljeskavicu uz crni luk, kajmak, lepinju (somun) ili pavlaku.
(lepaisrecna)
Preporučujemo

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

POREKLO ILIĆA - POD ISTRAGOM: Unajmljen čovek iz Ljiga, umešana i crkva "Hoću da znam ko sam i šta sam"
FOLK pevač Miroslav Ilić nedavno je govorio o svom poreklu i otkrio zbog čega nije želeo da se o njegovom životu snimi film.
24. 08. 2025. u 11:31
Komentari (0)