NAJLEPŠE JELO OD MLEVENOG MESA: Gurmanska pljeskavica kao iz restorana

Новости онлине

24. 07. 2024. u 16:00

Svi ljubitelji mesa se jednoglasno slažu - gurmanska pljeskavica je najlepše jelo sa roštilja!

НАЈЛЕПШЕ ЈЕЛО ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Гурманска пљескавица као из ресторана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g svinjskog mlevenog mesa
  • 300g  junećeg mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 30-50 g dimljene slanine
  • biber, so
  • 0,5-1dl kisele vode ili razmućene vode sa soda bikarbonom
  • 2 kašike suncokretovog ulja

Priprema:

U jednu veliku činiju dodajte meso, najbolja je kombinacija junećeg i svinjskog mesa možete koristiti i samo jedno,  sitno seckani crni luk i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu i dodajte pola dl ili 1 dl kisele vode (po želji ).

Sve to dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna.

Nakon što su odstojale, pomoću folije (obavezno neka je nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo) oblikujte lepe oblike pljeskavica, veličinu i debiljnu odredite sami... 

Pljeskavica se peče sa jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se preokrene i peče se nešto kraće sa druge strane. 

Servirajte pljeskavicu uz crni luk, kajmak, lepinju (somun) ili pavlaku.

(lepaisrecna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub