NAJLEPŠE JELO OD MLEVENOG MESA: Gurmanska pljeskavica kao iz restorana
Svi ljubitelji mesa se jednoglasno slažu - gurmanska pljeskavica je najlepše jelo sa roštilja!

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 g svinjskog mlevenog mesa
- 300g junećeg mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 30-50 g dimljene slanine
- biber, so
- 0,5-1dl kisele vode ili razmućene vode sa soda bikarbonom
- 2 kašike suncokretovog ulja
Priprema:
U jednu veliku činiju dodajte meso, najbolja je kombinacija junećeg i svinjskog mesa možete koristiti i samo jedno, sitno seckani crni luk i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu i dodajte pola dl ili 1 dl kisele vode (po želji ).
Sve to dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna.
Nakon što su odstojale, pomoću folije (obavezno neka je nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo) oblikujte lepe oblike pljeskavica, veličinu i debiljnu odredite sami...
Pljeskavica se peče sa jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se preokrene i peče se nešto kraće sa druge strane.
Servirajte pljeskavicu uz crni luk, kajmak, lepinju (somun) ili pavlaku.
(lepaisrecna)
Preporučujemo

AMERIKO, SPREMI SE: Tuneli nuklearnog kompleksa Isfahan oštećeni u napadima SAD; Hamnei - Kažnjavamo cionistički režim (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 22:03

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

INCEST UNIŠTIO PORODICU: Glumici brat krstio ćerku, a ona ga zavela i rodila mu sina
SLAVNA glumica Greta Skaki u jednom momentu je bila tema svih medija, nakon što je obelodalila da je u romansi sa svojim bratom od tetke Karlom Montegacom. Ova romansa razorila je njenu porodicu, a njih dvoje su se u jednom momentu čak i zakleli na večnu ljubav.
21. 06. 2025. u 10:39
Komentari (0)