GULAŠ OD LEBLEBIJA I TIKVICA: Ručak bez greške

Novosti online

26. 07. 2024. u 07:00

Gulaš koji ne sadrži meso je vrlo lagan i priprema se za manje od sat vremena.

ГУЛАШ ОД ЛЕБЛЕБИЈА И ТИКВИЦА: Ручак без грешке

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 320 g šampinjona, isečenih
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašike svežeg ruzmarina
  • 4 crvena luka isečena na četvrtine
  • 4 čena belog luka, tanko naseckana
  • 320 g tanko isečenih tikvica
  • 600 ml povrtnog bujona
  • 800 g leblebija iz konzerve
  • 1 kašika crvene paprike
  • 4 kašike paradajz pirea
  • 700 g kelerabe, oljuštene i isečene na kockice
  • 850 g krompira, isečenog na kockice

Priprema:

U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite pečurke, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i pržite još nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte tikvice, bujon, leblebije, crvenu papriku i paradajz pire. Pokrijte i dinstajte 40 minuta dok se tečnost ne smanji u gust sos.

Oko 25 minuta pre kraja kuvanja napravite kašu tako što ćete kelerabu da kuvate 5 minuta u provreloj vodi, a zatim dodajte krompir i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekša. Ocedite i izgnječite sa dosta bibera. Pomešajte kašu sa čorbom i servirajte.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi