GULAŠ OD LEBLEBIJA I TIKVICA: Ručak bez greške
Gulaš koji ne sadrži meso je vrlo lagan i priprema se za manje od sat vremena.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 320 g šampinjona, isečenih
- 2 lovorova lista
- 2 kašike svežeg ruzmarina
- 4 crvena luka isečena na četvrtine
- 4 čena belog luka, tanko naseckana
- 320 g tanko isečenih tikvica
- 600 ml povrtnog bujona
- 800 g leblebija iz konzerve
- 1 kašika crvene paprike
- 4 kašike paradajz pirea
- 700 g kelerabe, oljuštene i isečene na kockice
- 850 g krompira, isečenog na kockice
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite pečurke, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i pržite još nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte tikvice, bujon, leblebije, crvenu papriku i paradajz pire. Pokrijte i dinstajte 40 minuta dok se tečnost ne smanji u gust sos.
Oko 25 minuta pre kraja kuvanja napravite kašu tako što ćete kelerabu da kuvate 5 minuta u provreloj vodi, a zatim dodajte krompir i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekša. Ocedite i izgnječite sa dosta bibera. Pomešajte kašu sa čorbom i servirajte.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

DRAMA NA GRADILIŠTU! JEDNA OSOBA ZAROBLjENA, TROJE PREŽIVELO: Građani pozvani da se evakuišu zbog dodatnog urušnjavanja (FOTO/VIDEO)
KAKO prenose lokalni mediji, pretpostavlja se da su dve osobe zarobljene nakon što se srušilo gradilište Šin Ansan, u Iljik-dongu, Gvanmjon-si, blizu južnokorejske prestonice.
11. 04. 2025. u 10:00 >> 10:12

VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Masovne likvidacije grla, leševe bacaju u jame i zalivaju krečom - niču stočna groblja širom zemlje
"UKOLIKO bi došlo do novog izbijanja, bilo bi neophodno ponovo definisati zone ograničenja u radijusu do 10 kilometara. To bi značilo ne samo testiranje skoro više od 120.000 grla stoke, povećan rizik daljeg širenja zaraze, pooštravanje veterinarskih mera i značajna ograničenja stavljanja proizvoda u promet, već i da se ne preduzimaju mere koje su iznad svih neophodnih mera porekla sa farmi."
11. 04. 2025. u 15:23
Komentari (0)