GULAŠ OD LEBLEBIJA I TIKVICA: Ručak bez greške

Новости онлине

26. 07. 2024. u 07:00

Gulaš koji ne sadrži meso je vrlo lagan i priprema se za manje od sat vremena.

ГУЛАШ ОД ЛЕБЛЕБИЈА И ТИКВИЦА: Ручак без грешке

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 320 g šampinjona, isečenih
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašike svežeg ruzmarina
  • 4 crvena luka isečena na četvrtine
  • 4 čena belog luka, tanko naseckana
  • 320 g tanko isečenih tikvica
  • 600 ml povrtnog bujona
  • 800 g leblebija iz konzerve
  • 1 kašika crvene paprike
  • 4 kašike paradajz pirea
  • 700 g kelerabe, oljuštene i isečene na kockice
  • 850 g krompira, isečenog na kockice

Priprema:

U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite pečurke, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i pržite još nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte tikvice, bujon, leblebije, crvenu papriku i paradajz pire. Pokrijte i dinstajte 40 minuta dok se tečnost ne smanji u gust sos.

Oko 25 minuta pre kraja kuvanja napravite kašu tako što ćete kelerabu da kuvate 5 minuta u provreloj vodi, a zatim dodajte krompir i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekša. Ocedite i izgnječite sa dosta bibera. Pomešajte kašu sa čorbom i servirajte.

(stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub