GULAŠ OD LEBLEBIJA I TIKVICA: Ručak bez greške
Gulaš koji ne sadrži meso je vrlo lagan i priprema se za manje od sat vremena.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 320 g šampinjona, isečenih
- 2 lovorova lista
- 2 kašike svežeg ruzmarina
- 4 crvena luka isečena na četvrtine
- 4 čena belog luka, tanko naseckana
- 320 g tanko isečenih tikvica
- 600 ml povrtnog bujona
- 800 g leblebija iz konzerve
- 1 kašika crvene paprike
- 4 kašike paradajz pirea
- 700 g kelerabe, oljuštene i isečene na kockice
- 850 g krompira, isečenog na kockice
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite pečurke, lovor i ruzmarin oko 5 minuta. Ubacite luk i beli luk i pržite još nekoliko minuta, dok ne omekša. Dodajte tikvice, bujon, leblebije, crvenu papriku i paradajz pire. Pokrijte i dinstajte 40 minuta dok se tečnost ne smanji u gust sos.
Oko 25 minuta pre kraja kuvanja napravite kašu tako što ćete kelerabu da kuvate 5 minuta u provreloj vodi, a zatim dodajte krompir i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekša. Ocedite i izgnječite sa dosta bibera. Pomešajte kašu sa čorbom i servirajte.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)