MUSAKA OD PARADAJZA: Ukusan i brz ručak sa kojim nema greške
Ova malo drugačija musaka će vas oduševiti.
![МУСАКА ОД ПАРАДАЈЗА: Укусан и брз ручак са којим нема грешке МУСАКА ОД ПАРАДАЈЗА: Укусан и брз ручак са којим нема грешке](/data/images/2024-07-29/511373_musaka-od-paradaza_fmob.jpg)
Foto: Profimedia
Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- 1 jaje
- 1 kiselo mleko
- malo mleka
- so, biber
Priprema:
1. Na ulju propržiti sitno iseckan crni i beli luk. Dodati mleveno meso i takođe ga malo propržiti. Sve posoliti i pobiberiti.
2. Paradajz iseći na kolutove.
3. Manju tepsiju podmazati, na dno poređati paradajz, a preko njega mleveno meso, i tako naizmenično dok se sva masa ne potroši. U završnom redu treba da bude paradajz.
4. Posebno umutiti jaje, malo soli, mleko i kiselo mleko, time preliti musaku i staviti da se peče na temperaturi od 180 stepeni oko četrdeset minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA ZA JESEN 2024. GODINE: Mnogima se neće svideti STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA ZA JESEN 2024. GODINE: Mnogima se neće svideti](/data/images/2021-10-28/153991_dsc-1424-copy_kf.jpg?time=1721989841)
STIGLA DUGOROČNA PROGNOZA ZA JESEN 2024. GODINE: Mnogima se neće svideti
IZGLEDA da ćemo ove godine imati hladniju jesen sa više padavina, pokazuju prve dugoročne prognoze sajta Severe Weather Europe.
26. 07. 2024. u 12:30
![DIGNUTI RUSKI I KINESKI BOMBARDERI, AMERIKA POSLALA BORBENE AVIONE: Reagovala i Kanada, Vašington besan - Neviđena provokacija (VIDEO) DIGNUTI RUSKI I KINESKI BOMBARDERI, AMERIKA POSLALA BORBENE AVIONE: Reagovala i Kanada, Vašington besan - Neviđena provokacija (VIDEO)](/data/images/2024-07-26/510377_screenshot-591_kf.jpg?time=1721971882)
DIGNUTI RUSKI I KINESKI BOMBARDERI, AMERIKA POSLALA BORBENE AVIONE: Reagovala i Kanada, Vašington besan - "Neviđena provokacija" (VIDEO)
RUSIJA i Kina po prvi su put izvele let strateških bombardera u zajedničkoj patroli u blizini Aljaske, što upozorava na sve širi okvir sposobnosti vojnog partnerstva, koje izaziva sve veću zabrinutost u SAD-u i među njihovim saveznicima.
26. 07. 2024. u 07:28
![TRAGEDIJA U DOMU NAŠE PEVAČICE: Odmah se oglasila i saopštila tužne vesti TRAGEDIJA U DOMU NAŠE PEVAČICE: Odmah se oglasila i saopštila tužne vesti](/data/images/2024-07-28/511216_kovac_kf.jpg?time=1722173593)
TRAGEDIJA U DOMU NAŠE PEVAČICE: Odmah se oglasila i saopštila tužne vesti
"Hvala na razumevanju i podršci..."
28. 07. 2024. u 15:33
Komentari (0)