PASTA SA TIKVICAMA I PILETINOM: Pravi kremasti specijalitet
Pasta sa piletinom i tikvicama je dobro poznati specijalitet za sve ljubitelje paste i tikvica. Ovo je samo još jedan način kako da pripremite ovo sezonsko povrće, ali će vam sigurno postati jedno od omiljenih jela.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- 250 g piletine
- pasta
- 200 ml pavlake za kuvanje
- oko 70 g kačkavalja, narendanog
- 3 čena belog luka
- biber
- so
- pola glavice crnog luka
Priprema:
Za početak, naseckajte crni luk i stavite da se dinsta na srednjoj vatri.
Piletinu isecite na kockice i dodajte luk.
Za to vreme, tikvice očistite i iseckajte na kockice slične veličine kao i piletinu.
Dodajte tikvice piletini i luku. Ostavite da se krčka preklopljeno sa povremenim mešanjem. Sve posolite.
Stavite pastu da se kuva osam minuta.
Za to vreme, u šerpicu sipajte pavlaku za kuvanje, malo vode i dodajte narendani beli luk, so i biber. Šerpicu stavite na blagu vatru, mešajte, a kada počne da se zagreva dodajte narendani kačkavalj.
Sve pomešajte u jednu posudu i servirajte.
(Ona)
Preporučujemo

NAJZGODNIJA HRVATICA PRIZNALA DA JE SRPKINjA: Otkrila zbog čega govori hrvatskim jezikom i zašto je promenila prezime
PEVAČICA i spisateljica Nives Zeljković, poznatija kao Nives Celzijus, po mnogima jedna od najzgodnijih Hrvatica, otkrila je nedavno u jednom intervjuu za domaće medije da je zapravo Srpkinja.
14. 07. 2025. u 12:21

"ON ŽELI DA UZME SVE!" Putin obavestio Trampa da kreće u veliku ofanzivu, dao mu i rok
RUSKI predsednik Vladimir Putin obavestio je američkog predsednika Donalda Trampa da Moskva namerava da pojača vojne operacije na istoku Ukrajine u roku od narednih 60 dana, objavio je portal Aksios 14. jula, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa telefonskim razgovorom dvojice lidera početkom meseca.
14. 07. 2025. u 10:04

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)