PREUKUSAN RUČAK: Paprikaš sa njokama

Novosti online

01. 08. 2024. u 09:00

Postoje jela u našoj zemlji koja su tradicionalna i koja žene uglavnom često spremaju. Znamo za paprikaš sa krompirom, ali recept za paprikaš sa njokama odmah će vas oduševiti.

ПРЕУКУСАН РУЧАК: Паприкаш са њокама

Foto: A. M.

Sastojci:

  • 450 g pilećeg mesa
  • 1 pakovanje njoka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike slatke paprike
  • 4 kašike putera
  • 2 kašike sosa od paradajza
  • 100 g kisele pavlake
  • 1 l pilećeg bujona
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema:

Na šerpi otopite puter na srednjoj temperaturi, pa ubacite iseckane komade piletine na željene komade. Pržite sve dok piletina ne porumeni uz povremeno mešanje dok se sve ne sjedini. Kada piletina bude gotova, izvadite iz šerpe i stavite je na ubrus da se cedi.

U istu šerpu sipajte sitno seckan crni luk i dinstajte dok ne promeni boju, pa dodajte brašno, slatku papriku, so, biber i sos od paradajza. Kuvajte sve zajedno dok se brašno ne "rastvori". Tek onda sipajte bujon i to postepeno i mešajte da bi se svi sastojci sjedinili ravnomerno.

U međuvremenu, skuvajte njoke prema uputstvu.

Pojačajte temperaturu ringle i pažljivo ubacite njoke u šerpu, pa i piletinu i ostavite da se sve zajedno kuva do 15 minuta. Posle toga isključite ringlu i sipajte pavlaku, a možete da ukrasite i peršunom prilikom serviranja.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Sramno se ponašali prema Kinezu, a kada su s njim ušli u bazen u finalu - svet je ostao u čudu zbog onog što se desilo