SOČNE PILEĆE ROLNICE SA PAPRIKOM: Jelo jednostavno, a savršeno

Novosti online

06. 08. 2024. u 10:38

Bogat i ukusan ručak za celu porodicu, gotov za 20 minuta.

СОЧНЕ ПИЛЕЋЕ РОЛНИЦЕ СА ПАПРИКОМ: Јело једноставно, а савршено

Foto: Printskrin Jutjub/ Appetizing - Meat Recipes

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 600-700 g šampinjona
  • 400 g pilećeg filea
  • 8 većih paprika ili po potrebi (u zavisnosti od toga koliko imate mesa)
  • So, suvi začin, biber, beli luk
  • ulje
  • 3 jaja
  • 200 g jogurta ili kiselo mleko

Priprema:

Na ulju propržiti luk i šargarepu pa dodati šampinjone i dinstati dok višak tečnosti ne ispari, a zatim dodati sve začine. Sipati u vatrostalnu posudu. Na papriku staviti pileći file, posoliti, pobiberiti i staviti beli luk pa urolati i ređati na šampinjone. Ponoviti postupak sa ostatkom paprika i mesa. Umutiti jaja i jogurt, pa preliti paprike. Peći na 200 stepeni, oko 25-30 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZA KULISA: Šta je sve Novak Đoković radio u Parizu pre osvajanja zlatne medalje - neviđene fotografije