VEGETARIJANSKE PUNJENE PAPRIKE: Bogat ukus omiljenih namirnica
Kada je paprika u glavnoj ulozi, znajte da je zagarantovan pravi gurmanluk. Čime god da ih napunite, dobićete savršen ručak ili večeru sa crvenim, žutim ili zelenim kraljicama leta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6 paprika babura
- 5 krompira
- paradajz 200 g
- crni luk 4 glavice
- beli luk 3 čena
- 2 šargarepe
- peršun 1/4 veze
- ulje 2 dl
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
Paprike očistite od semenki, operite ih i ostavite da se ocede. Na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni luk. Kad postane staklast, dodajte propasiran beli luk, na kockice isečenu šargarepu i krompir i sve propržite. Nalijte malo vode i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte iseckan peršun i oljušten i na kockice isečen paradajz, pa sve posolite i pobiberite. Nadevom punite paprike, ređajte ih u dublji sud, nalijte vodom da ogreznu i kuvajte na tihoj vatri. Kad voda upola ispari, paprike stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite ih oko 15 minuta.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RUČAK IZ RERNE: Jedinstvena musaka od pečenih paprika, morate je probati
16. 07. 2024. u 21:00

OVE ŠNICLE MORATE DA PROBATE! Poseban ukus i mekoću im daje jedan sastojak
06. 08. 2024. u 14:39

OVAKO GA JOŠ NISTE SPREMALI: Zapečeni pire krompir sa mlevenim mesom
05. 08. 2024. u 13:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)