OVO JOŠ NISTE PROBALI: Burgeri od pirinča koje će vas zasititi

Novosti online

07. 08. 2024. u 20:00

Neobično jelo, ali ukusno. Možete ga kozumirati uz različite priloge.

ОВО ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Бургери од пиринча које ће вас заситити

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • praziluk,
  • veća šargarepa,
  • šaka smrznutog graška,
  • 225 g pirinča,
  • 600 ml vode,
  • povrtna kocka za supu,
  • čen belog luka,
  • grančica svežeg ruzmarina,
  • 3 listića svežeg bosiljka,
  • 2 listića svežeg matičnjaka,
  • so,
  • biber,
  • suvi biljni začin,
  • 3 kašike parmezana,
  • nekoliko kašika brašna,
  • kašika susama

Priprema: 

Praziluk presecite po dužini, dobro operite, sitno naseckajte. Šargarepu ogulite i  isecite na kockice, a čen belog luka i sveže začinsko bilje sitno iseckajte. Na malo ulja kratko dinstajte praziluk, dodajte šargarepu, a posle nekoliko minuta i grašak.

Dodajte beli luk i opran pirinač. Dinstajte stalno mešajući. Kad pirinač postane staklast zalijte sve vodom i pojačajte vatru. Kad provri, posolite, dodajte povrtnu kocku i mešajte dok se ne rastopi. Zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta, da se pirinač  skuva, a tečnost ispari. Pred kraj kuvanja dodajte sveže začinsko bilje, suvi biljni začin i biber. Kuvani pirinač malo ohladite, dodajte parmezan, od smese oblikujte burgere.

Svaki uvaljajte u kombinaciju brašna i susama, pa pržite na nekoliko kašika ulja, na srednjoj temperaturi, dok ne dobiju lepu boju.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza