OVO JOŠ NISTE PROBALI: Burgeri od pirinča koje će vas zasititi
Neobično jelo, ali ukusno. Možete ga kozumirati uz različite priloge.
Sastojci:
- praziluk,
- veća šargarepa,
- šaka smrznutog graška,
- 225 g pirinča,
- 600 ml vode,
- povrtna kocka za supu,
- čen belog luka,
- grančica svežeg ruzmarina,
- 3 listića svežeg bosiljka,
- 2 listića svežeg matičnjaka,
- so,
- biber,
- suvi biljni začin,
- 3 kašike parmezana,
- nekoliko kašika brašna,
- kašika susama
Priprema:
Praziluk presecite po dužini, dobro operite, sitno naseckajte. Šargarepu ogulite i isecite na kockice, a čen belog luka i sveže začinsko bilje sitno iseckajte. Na malo ulja kratko dinstajte praziluk, dodajte šargarepu, a posle nekoliko minuta i grašak.
Dodajte beli luk i opran pirinač. Dinstajte stalno mešajući. Kad pirinač postane staklast zalijte sve vodom i pojačajte vatru. Kad provri, posolite, dodajte povrtnu kocku i mešajte dok se ne rastopi. Zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta, da se pirinač skuva, a tečnost ispari. Pred kraj kuvanja dodajte sveže začinsko bilje, suvi biljni začin i biber. Kuvani pirinač malo ohladite, dodajte parmezan, od smese oblikujte burgere.
Svaki uvaljajte u kombinaciju brašna i susama, pa pržite na nekoliko kašika ulja, na srednjoj temperaturi, dok ne dobiju lepu boju.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)