PASTA FRITATA: Ukus ove paste kupiće vas za sva vremena
Pasta fritata se može pripremiti na desetine načina, a ako želite, ovaj osnovni recept možete da obogatite različitim namirnicama.
Sastojci:
- 150 g spiralnih testenina
- 6 jaja
- 250 g brokolija
- desetak čeri paradajza
- 380 g mocarela sira
- 120 ml mleka
- 100 g pečenih paprika
- 2 kašike svežeg iseckanog peršuna
- 20 g putera
- so
- biber
Priprema:
Brokoli iscepkajte na cvetiće, pečene paprike sitno iseckajte, čerije prepolovite, a
mocarelu narendajte. Testeninu skuvajte u posoljenoj ključaloj vodi, pa je dobro ocedite.
Penasto umutite jaja, pa lagano umešajte u brokoli polovinu količine sira, mleko,
pečene paprike i peršun. Posolite i pobiberite po želji i umešajte testeninu.
Posudu za pečenje namažite puterom, pa prespite smesu za fritatu, pospite ostatkom mocarele i stavite da se zapeče u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko pola
sata.
(život plus)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA ČUVENI KORDON BLU: Jedno od najpoznatijih jela možete sami da napravite
19. 07. 2024. u 15:00
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)