PASTA FRITATA: Ukus ove paste kupiće vas za sva vremena

Novosti online

14. 08. 2024. u 14:00

Pasta fritata se može pripremiti na desetine načina, a ako želite, ovaj osnovni recept možete da obogatite različitim namirnicama.

ПАСТА ФРИТАТА: Укус ове пасте купиће вас за сва времена

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g spiralnih testenina
  • 6 jaja
  • 250 g brokolija
  • desetak čeri paradajza
  • 380 g mocarela sira
  • 120 ml mleka
  • 100 g pečenih paprika
  • 2 kašike svežeg iseckanog peršuna
  • 20 g putera
  • so
  • biber

Priprema:

Brokoli iscepkajte na cvetiće, pečene paprike sitno iseckajte, čerije prepolovite, a

mocarelu narendajte. Testeninu skuvajte u posoljenoj ključaloj vodi, pa je dobro ocedite.

Penasto umutite jaja, pa lagano umešajte u brokoli polovinu količine sira, mleko,

pečene paprike i peršun. Posolite i pobiberite po želji i umešajte testeninu.

Posudu za pečenje namažite puterom, pa prespite smesu za fritatu, pospite ostatkom mocarele i stavite da se zapeče u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko pola 

sata.

(život plus)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane