PASTA FRITATA: Ukus ove paste kupiće vas za sva vremena
Pasta fritata se može pripremiti na desetine načina, a ako želite, ovaj osnovni recept možete da obogatite različitim namirnicama.
Sastojci:
- 150 g spiralnih testenina
- 6 jaja
- 250 g brokolija
- desetak čeri paradajza
- 380 g mocarela sira
- 120 ml mleka
- 100 g pečenih paprika
- 2 kašike svežeg iseckanog peršuna
- 20 g putera
- so
- biber
Priprema:
Brokoli iscepkajte na cvetiće, pečene paprike sitno iseckajte, čerije prepolovite, a
mocarelu narendajte. Testeninu skuvajte u posoljenoj ključaloj vodi, pa je dobro ocedite.
Penasto umutite jaja, pa lagano umešajte u brokoli polovinu količine sira, mleko,
pečene paprike i peršun. Posolite i pobiberite po želji i umešajte testeninu.
Posudu za pečenje namažite puterom, pa prespite smesu za fritatu, pospite ostatkom mocarele i stavite da se zapeče u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko pola
sata.
(život plus)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA ČUVENI KORDON BLU: Jedno od najpoznatijih jela možete sami da napravite
19. 07. 2024. u 15:00
KURSKA KLANICA: Ukrajinci se sakrili u kuću, a onda su Rusi udarili svom snagom (VIDEO)
PAKLENE borbe vode se u Kurskoj oblasti u Rusiji gde su ukrajinske snage 6. avgusta pokrenule veliku ofanzivu na neprijateljskoj teritoriji.
14. 08. 2024. u 10:26
RUSIJA ŽESTOKO NAPADNUTA TOKOM NOĆI: Eksplozije kod baze gde poleću migovi sa moćnim "kinžalima" (VIDEO)
VORONjEŠKU i Kursku oblast u Rusiji sinoć su napale bespilotne letelice i rakete, a jutros je usledio napad i na Nižnjenovgorodsku oblast, prenosi Ukrajinska pravda.
14. 08. 2024. u 08:35
"BIO TU, AL' PONIŽEN" Šta se Đaniju desilo na žurci srpskih olimpijaca - pevač se požalio
RADIŠA Trajković Đani je bio jedan od pevača koji je pevao na žurci za naše olimpijce.
13. 08. 2024. u 10:38
Komentari (0)