MUSAKA OD PATLIDŽANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti
Naš današnji predlog za ručak je ova fenomenalna musaka od patlidžana.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 patlidžana srednje veličine
- 2 jajeta
- brašno 3 kašike
- pavlaka 3 čaše
- beli luk 1 čen
- stišnjena šunka 100 g
- so po ukusu
- ulje po potrebi
Priprema:
Neoljušteni patlidžan isecite na kriške debljine oko 1 cm, posolite ih i ostavite da odstoje desetak minuta. U međuvremenu umutite jaja, a u posebnu činiju sipajte tri kašike brašna. Patlidžan uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja. Spustite na zagrejano ulje i pržite ih da porumene sa obe strane. Stišnjenu šunku isecite na kocke, a peršun sitno iseckajte.
U posudu za pečenje stavite sloj patlidžana i premažite pavlakom koju ste pomešali sa sitno iseckanom šunkom i belim lukom. Nastavite da ređate slojeve i premazujete začinjenom pavlakom dok sve ne potrošite. Pecite 20 minuta na 200 stepeni i servirajte toplo ili ohlađeno u frižideru.
(super recepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BATACI KOJI SE LEPE ZA PRSTE: Začinjeni i hrskavi, a iznutra savršeno pečeni i meki
14. 08. 2024. u 07:00

SPREMITE UKUSNE LESKOVAČKE UŠTIPKE: Sočne mesne loptice koje ćete obožavati
07. 08. 2024. u 19:00

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

TAST OČITAO LEKCIJU VELjKU Šta je poručio zetu: "To u Beogradu nije mogao videti"
BOGDAN Rodić, otac Bogdane Ražnatović, jednom prilikom govorio je o najmlađoj ćerki koja je danas udata za Veljka Ražnatovića. Bogdan je tada naveo da je odmah na početku veze skrenuo pažnju Veljku pažnju na to kakva je njegova Bogdana.
22. 02. 2025. u 12:26
Komentari (0)