LJUTI KOKOS: Isprobajte neobičan recept za jelo sa pirinčem

Novosti onlajn

23. 08. 2024. u 08:00

DA li ste nekada probali pirinač u kombinaciji sa feferonama?

ЉУТИ КОКОС: Испробајте необичан рецепт за јело са пиринчем

Foto: Pixabay

Potrebno je:

300 g pirinča, kašičica kumina u prahu, 1/2 kašičice kurkume, 1/2 kašičice kardamoma u prahu, 1/2 kašičice karija, 3 glavice crnog luka, 300 ml vode, 200 ml mleka, 2 kašike kokosovog brašna, 60 g neslanog kikirikija bez ljuske, 2 crvene feferone, zelena feferona, 3 kašike maslinovog ulja, so

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite krupno naseckan kikiriki. Kad dobije zlatnožutu boju, dodajte kokosovo brašno (ako želite intenzivniju aromu kokosa, propržite ga na ulju sa kikirikijem), a pred kraj i sitno seckan luk. Ulijte mleko i vodu, pa pustite da provri.

Dodajte pirinač i začine (kari, kardamom, kurkumu), kao i scekanu zelenu feferonu, pa malo posolite. U polupoklopljenoj posudi jelo kuvajte 15 minuta.

Kada je pirinač gotov, promešajte ga i ostavite pokrivenog oko dva minuta, a zatim ga promešajte viljuškom. Služite kao samostalno jelo ili toplo predjelo ukrašeno crvenim feferonama.

BONUS VIDEO:

TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

SRBI ĆE BITI PONOSNI: Evo kako se zove sin Nikole Jokića (FOTO)