LJUTI KOKOS: Isprobajte neobičan recept za jelo sa pirinčem
DA li ste nekada probali pirinač u kombinaciji sa feferonama?
Potrebno je:
300 g pirinča, kašičica kumina u prahu, 1/2 kašičice kurkume, 1/2 kašičice kardamoma u prahu, 1/2 kašičice karija, 3 glavice crnog luka, 300 ml vode, 200 ml mleka, 2 kašike kokosovog brašna, 60 g neslanog kikirikija bez ljuske, 2 crvene feferone, zelena feferona, 3 kašike maslinovog ulja, so
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite krupno naseckan kikiriki. Kad dobije zlatnožutu boju, dodajte kokosovo brašno (ako želite intenzivniju aromu kokosa, propržite ga na ulju sa kikirikijem), a pred kraj i sitno seckan luk. Ulijte mleko i vodu, pa pustite da provri.
Dodajte pirinač i začine (kari, kardamom, kurkumu), kao i scekanu zelenu feferonu, pa malo posolite. U polupoklopljenoj posudi jelo kuvajte 15 minuta.
Kada je pirinač gotov, promešajte ga i ostavite pokrivenog oko dva minuta, a zatim ga promešajte viljuškom. Služite kao samostalno jelo ili toplo predjelo ukrašeno crvenim feferonama.
BONUS VIDEO:
TOP PET SUPER LEKOVITIH BILjAKA: Momčilo Antonijević | DR NOVOSTI
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VALERIJ ZALUŽNI DAO PROGNOZU: Evo kada će ruska vojska da probije ukrajinski front
NOVI tehnološki napredak tokom ratnog vremena sprečiće ozbiljnije probijanje fronta duž ukrajinsko-ruske granice do oko 2027. godine, izjavio je Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant Ukrajine i sadašnji ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, za „Ukrajinsku pravdu“ u intervjuu objavljenom 23. novembra.
23. 11. 2024. u 18:55
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)