PUNJENE KISELE PAPRIKE: Ovakve do sad niste probali
Napravite malo drugačiji ručak.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 glavica luka
- pirinča 1 šolja
- malo peršuna
- so,biber,vegeta po ukusu
- kiselih paprika 10-tak
- parče putera
- 1 kašika brašna
- pavlake za kuvanje 50 ml
- kisele pavlake po ukusu
Priprema:
Na malo ulja prodinstati sitno seckan luk, pa kad postane staklast, dodati pileći file, narezan na sitne kockice.Dinstati 5-6 minuta,maknuti sa vatre, pa dodati pirinač, sitno seckan peršun i začine (so, biber, mešavinu začina).
Kisele paprike očistiti i dobro isprati hladnom vodom. Smesom puniti paprike. Preliti vodom, pa kuvati nekih 40 minuta.Otopiti parče putera, pa dodati kašiku brašna. Kratko propržiti, pa dodati kuvanim paprikama. Sipati i pavlaku za kuvanje, pa kuvati na laganoj vatri još 5-6 minuta. Poslužiti toplo, sa kiselom pavlakom.
(super recepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MUSAKA OD PATLIDžANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti
15. 08. 2024. u 13:00
BATACI KOJI SE LEPE ZA PRSTE: Začinjeni i hrskavi, a iznutra savršeno pečeni i meki
14. 08. 2024. u 07:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)