IDEALNO JELO KOJE SE LAKO SPREMA: Recept za spanać na malo drugačiji način

Novosti online

03. 09. 2024. u 22:35

Spanać poslužite uz jaje na oko ili krompir-pire.

ИДЕАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ ЛАКО СПРЕМА: Рецепт за спанаћ на мало другачији начин

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  800 g spanaća
  •  1 crni luk
  •  3 kašike prezli
  •  100 g rendanog trapista
  •  50 g maslaca
  •  2 kašike brašna
  •  2,5 dl mleka
  •  so, biber

Priprema:

1. U vodu koja vri ubacite očišćeni spanać i kuvajte oko tri minuta, dok ne omekša, pa ga ocedite.

2. U šerpi otopite maslac i dodajte brašno, pa sve zalijte toplim mlekom. Dobro pomešajte da se ne stvore grudvice. Posolite i pobiberite. Na kraju dodajte rendan ili sitno seckan sir (75 grama) i lagano mešajte da bi se rastopio.

3. Na tiganju zagrejte ulje i sitno iseckan luk. Dinstajte ga dok ne omekša, pa ubacite i usitnjen beli luk. Dodajte blanširani spanać, kuvajte jedan minut, pa sve to preručite u spremljeni bešamel. Masu preručite u posudu za pečenje, pospite prezlama i ostatkom sira, ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni da jelo dobije zlatnu boju.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODŽER FEDERER GRMI NA ATP ZBOG JANIKA SINERA! Ovaj skandal mora da se ispita!