IDEALNO JELO KOJE SE LAKO SPREMA: Recept za spanać na malo drugačiji način
Spanać poslužite uz jaje na oko ili krompir-pire.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 800 g spanaća
- 1 crni luk
- 3 kašike prezli
- 100 g rendanog trapista
- 50 g maslaca
- 2 kašike brašna
- 2,5 dl mleka
- so, biber
Priprema:
1. U vodu koja vri ubacite očišćeni spanać i kuvajte oko tri minuta, dok ne omekša, pa ga ocedite.
2. U šerpi otopite maslac i dodajte brašno, pa sve zalijte toplim mlekom. Dobro pomešajte da se ne stvore grudvice. Posolite i pobiberite. Na kraju dodajte rendan ili sitno seckan sir (75 grama) i lagano mešajte da bi se rastopio.
3. Na tiganju zagrejte ulje i sitno iseckan luk. Dinstajte ga dok ne omekša, pa ubacite i usitnjen beli luk. Dodajte blanširani spanać, kuvajte jedan minut, pa sve to preručite u spremljeni bešamel. Masu preručite u posudu za pečenje, pospite prezlama i ostatkom sira, ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni da jelo dobije zlatnu boju.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MARINIRANA SKUŠA PEČENA U RERNI: Lako se priprema, a ukus je predivan
18. 08. 2024. u 07:00

PATLIDžAN POHOVAN U RERNI: Malo susama i parmezana čine čudo od ukusa
12. 08. 2024. u 10:23

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)