SUVLAKI: Grčki ražnjići, sočni i aromatični
Suvlaki je čuveno tradicionalno grčko jelo i najčešće se služi uz caciki salatu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mesa po izboru
- 1 šolja suvog crvenog vina
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašika origana
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
- 1 kašika soli
- biber po ukusu
- nekoliko zelenih paprika
- 200 g šampinjona
- 200 g čeri paradajza
Priprema:
U veći sud (nikako metalni) sipajte vino, origano, sok od limuna, so, biber i maslinovo ulje. Dodajte meso sečeno na kocke i promešajte. Dobro pokrijte plastičnom folijom, pa ostavite da se marinira najmanje osam sati, najbolje preko noći. Promešajte više puta za to vreme, da bi meso dobro upilo marinadu. Nabodite komade mesa na uljem podmazane štapiće za roštilj, a između kocki mesa nabodite pokoje parče paprike, šampinjone i čeri paradajza. Pecite na umerenoj vatri, povremeno prelivajući preostalom marinadom koju ste prethodno prokuvali par minuta.
Preporučujemo

JEDNA OD NAJBLIŽIH TRAMPOVIH SARADNICA ŠOKIRALA: Vanzemaljci postoje, podelićemo istinu sa narodom
DIREKTORKA nacionalne obaveštajne službe (DNI) Tulsi Gabard rekla je da veruje u postojanje vanzemaljaca, ali je istakla da mora da bude "oprezna" u vezi s onim što iznosi u javnost, budući da ima pristup velikom broju poverljivih informacija.
06. 08. 2025. u 17:35

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

"VREME JE DA SE RAT OKONČA!" Zelenski izneo tri ukrajinska zahteva za dugoročni mir sa Rusijom
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski oglasio se nakon što je dogovoren sastanak Vladimira Putina i Donalda Trampa i otkrio šta su njegovi ciljevi na mirovnim pregovorima.
07. 08. 2025. u 16:00
Komentari (0)