SUVLAKI: Grčki ražnjići, sočni i aromatični
Suvlaki je čuveno tradicionalno grčko jelo i najčešće se služi uz caciki salatu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mesa po izboru
- 1 šolja suvog crvenog vina
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašika origana
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
- 1 kašika soli
- biber po ukusu
- nekoliko zelenih paprika
- 200 g šampinjona
- 200 g čeri paradajza
Priprema:
U veći sud (nikako metalni) sipajte vino, origano, sok od limuna, so, biber i maslinovo ulje. Dodajte meso sečeno na kocke i promešajte. Dobro pokrijte plastičnom folijom, pa ostavite da se marinira najmanje osam sati, najbolje preko noći. Promešajte više puta za to vreme, da bi meso dobro upilo marinadu. Nabodite komade mesa na uljem podmazane štapiće za roštilj, a između kocki mesa nabodite pokoje parče paprike, šampinjone i čeri paradajza. Pecite na umerenoj vatri, povremeno prelivajući preostalom marinadom koju ste prethodno prokuvali par minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)