NAJJEDNOSTAVNIJI RUČAK: Rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem
Ne propustite da probate ovaj genijalan recept za rolnice sa sirom i spanaćem.
Sastojci:
- 3 srednje tikvice, tanko iseckane uzduž
- 1 šolja rikote (ili sitnog sira)
- 1 šolja svežeg bejbi spanaća, iseckanog
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 1 jaje
- 1 čen belog luka, sitno seckan
- so i biber po ukusu
- 2 šolje paradajz sosa
- sveži listovi bosiljka za dekoraciju
Priprema:
Da biste napravili rolnice od tikvica, zagrejte rernu na 190°S. Operite tikvice i naseckajte ih uzduž na tanke trake. Stavite veliki lonac vode da provri. Blanširajte trake tikvica 1-2 minuta da omekšaju. Izvadite ih i stavite na papirni ubrus da se ocedi višak vode. U posudi, sjedinite rikotu, iseckan bejbi spanać, parmezan, seckani beli luk, jaje, so i biber. Dobro sjedinite.
Raširite traku tikvice i nanesite tanki sloj fila od sira i spanaća. Uvijte traku tikvice i stavite je u pleh za pečenje. Ponavljajte postupak sa preostalim trakama. Prelijte paradajz sos preko rolnica tikvica, tako da budu dobro prekrivene. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta ili dok tikvice ne omekšaju. Nakon pečenja, izvadite iz rerne. Ukrasite svežim listovima bosiljka i dodajte još malo parmezana po želji.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
IDEALNO JELO KOJE SE LAKO SPREMA: Recept za spanać na malo drugačiji način
03. 09. 2024. u 22:35
NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI RUČAK KAD NEMATE VREMENA: Zapečene makarone sa sirom
16. 09. 2024. u 15:12
TAKO JEDNOSTAVAN I ODLIČAN RUČAK: Kombinacija palente, povrća i sira
15. 09. 2024. u 10:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)