RIŽOTO SA PEČURKAMA: Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 40 g putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 600 g pečuraka
- 1 šolja pirinča
- 1 šolja belog vina
- oko pola l supe (može od kocke)
- so
- biber
- majčina dušica
- 50 g rendanog parmezana
- peršun
Priprema:
Puter zagrejte sa maslinovim uljem, pa dodajte seckane lukove. Propržite dok ne postane staklast. Dodajte očišćene pečurke, zatim i prstohvat soli, pa smanjite temperaturu i pržite uz često mešanje. Kad pečurke puste sokove i tečnost uvri, dodajte pirinač. Promešajte da se sastojci dobro sjedine, pa sipajte vino. Smanjite još temperaturu pa polako dinstajte, i dodajte supu, uz često mešanje. Kad dobije teksturu rižota posolite i pobiberite, pa dodajte prstohvat majčine dušice. Na kraju, skinite sa ringle i dodajte rendani sir. Dobro izmešajte, pa pospite seckanim peršunom. Prijatno!
Preporučujemo

RUSI SE NE ZAUSTAVLjAJU, POJAČALI UDARE NA UKRAJINU Zelenski: Amerika i Evropa moraju da zaustave Putina
RUSIJA je tokom noći 5. oktobra izvela još jedan sveobuhvatan napad na Ukrajinu, u kojem je, prema zvaničnim podacima, poginulo najmanje pet osoba, a najmanje 18 je ranjeno.
05. 10. 2025. u 15:00

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

"ISTINA JE - BILA SAM S NjIM" Milica Pavlović priznala za vezu: "Ne znam što sam to krila"
"KADA volim, dajem se bezuslovno. Tada samo treba da mi verujete, ništa drugo. Samo poverenje nemojte da mi izigrate, sve ostalo može. I ja partneru verujem isto tako i onda nećemo imati problem, ali ako se usudi da mi izigra poverenje, to je kraj, u stanju sam da se okrenem i da se pravim da ga nikada poznavala nisam."
03. 10. 2025. u 21:02
Komentari (0)