GURMANLUK ZA PETICU: Preukusne teleće šnicle u vinu
Teleće šnicle su uz dodatak vina i bujona mnogo sočnije.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6-7 velikih telećih šnicli, prepolovljenih
- 170 g belog brašna
- 2 jajeta
- ½ kašike mešavine suvih začina
- Ulje
- 3-4 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike sitno iseckanog peršuna
- 200 ml crnog vina
- 200 ml goveđeg bujona
Priprema:
Za teleće šnicle, u srednjoj posudi za mešanje umutite jaja i pomešajte sa mešavinom suvih začina. Sipajte brašno u drugu posudu za mešanje srednje veličine. Zagrejte veliku količinu ulja u velikom, dubokom tiganju, na visokoj tepmeraturi. Zagrejte rernu na 250 °C.
Svaku polovinu šnicle prvo umočite u brašno, a zatim u jaja. Pažljivo stavite u tiganj. Pržite i okrenite nakon dva minuta. Nakon otprilike 4-5 minuta, isključite vatru i izvadite šnicle iz tiganja.
U vatrostalnoj posudi složite šnicle u redove. Između svakog reda poređajte beli luk i peršun. Nakon toga, meso ravnomerno prelijte crvenim vinom i nakon toga goveđim bujonom. Pokrijte posudu i stavite u rernu. Pecite pokriveno 20 minuta. Otkrijte i pecite još 10 minuta. Servirajte toplo.
Preporučujemo
NAJJEDNOSTAVNIJI RUČAK: Rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem
17. 09. 2024. u 12:41
NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI RUČAK KAD NEMATE VREMENA: Zapečene makarone sa sirom
16. 09. 2024. u 15:12
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)