GURMANLUK ZA PETICU: Preukusne teleće šnicle u vinu
Teleće šnicle su uz dodatak vina i bujona mnogo sočnije.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6-7 velikih telećih šnicli, prepolovljenih
- 170 g belog brašna
- 2 jajeta
- ½ kašike mešavine suvih začina
- Ulje
- 3-4 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike sitno iseckanog peršuna
- 200 ml crnog vina
- 200 ml goveđeg bujona
Priprema:
Za teleće šnicle, u srednjoj posudi za mešanje umutite jaja i pomešajte sa mešavinom suvih začina. Sipajte brašno u drugu posudu za mešanje srednje veličine. Zagrejte veliku količinu ulja u velikom, dubokom tiganju, na visokoj tepmeraturi. Zagrejte rernu na 250 °C.
Svaku polovinu šnicle prvo umočite u brašno, a zatim u jaja. Pažljivo stavite u tiganj. Pržite i okrenite nakon dva minuta. Nakon otprilike 4-5 minuta, isključite vatru i izvadite šnicle iz tiganja.
U vatrostalnoj posudi složite šnicle u redove. Između svakog reda poređajte beli luk i peršun. Nakon toga, meso ravnomerno prelijte crvenim vinom i nakon toga goveđim bujonom. Pokrijte posudu i stavite u rernu. Pecite pokriveno 20 minuta. Otkrijte i pecite još 10 minuta. Servirajte toplo.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NAJJEDNOSTAVNIJI RUČAK: Rolnice od tikvica punjene sirom i spanaćem
17. 09. 2024. u 12:41

NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI RUČAK KAD NEMATE VREMENA: Zapečene makarone sa sirom
16. 09. 2024. u 15:12

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)