ZAPEČENE NJOKE SA MLEVENIM MESOM: Jelo koje će vas zadiviti savršenom kombinacijom ukusa

Новости онлине

28. 09. 2024. u 10:00

Ako nemate ideju šta da spremite za ručak ili večeru, zapečene njoke sa mlevenim mesom u paradajz sosu su naš predlog.

ЗАПЕЧЕНЕ ЊОКЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ:  Јело које ће вас задивити савршеном  комбинацијом укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g njoki
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 300 g mlevenog mesa
  • 150 g rendane gaude
  • bosiljak
  • 400 g paradajz-pelata
  • parmezan
  • so, biber, maslinovo ulje

Priprema: 

U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, pa dodati izgnječen beli luk i mešati još minut. Ubaciti mleveno meso, posoliti i pobiberiti, te dinstati uz mešanje dok ne promeni boju. Potom dodati usitnjeni paradajz-pelat, dodati sušeni ili sveži bosiljak, smanjiti vatru i dinstati uz mešanje još 30 minuta. Umešati parmezan i skloniti sa vatre. Njoke kuvati u slanoj, ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu, pa ih ocediti i prebaciti u vatrostalnu činiju. Dodati meso i rendanu gaudu, promešati i peći u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Posuti sa još malo gaude i odmah poslužiti.

(net.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - Smradovi su preko Drine prešli - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio

ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - "Smradovi su preko Drine prešli" - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio

BURA oko fotografije i snimka folkera Ace Lukasa sa Naserom Orićem, nekadašnjim komandantom jedinica Armije RBiH u području Srebrenice tokom rata u Bosni i Hercegovini, ne stišava se. I dalje akteri "kafanskog susreta" izazivaju veliku pažnju, a sad je u centru pevač Šerif Konjević, koji je pozvao srpskog pevača da prisustvuje privatnoj proslavi u restoranu u centru Sarajeva, gde je bio pozvan i Naser Orić.

02. 12. 2025. u 12:35

Komentari (0)

Ako su ruže, procvetaće - Održana premijera dokumentarnog filma o prvom Fajnl foru Partizana