ZAPEČENE NJOKE SA MLEVENIM MESOM: Jelo koje će vas zadiviti savršenom kombinacijom ukusa
Ako nemate ideju šta da spremite za ručak ili večeru, zapečene njoke sa mlevenim mesom u paradajz sosu su naš predlog.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g njoki
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- 300 g mlevenog mesa
- 150 g rendane gaude
- bosiljak
- 400 g paradajz-pelata
- parmezan
- so, biber, maslinovo ulje
Priprema:
U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, pa dodati izgnječen beli luk i mešati još minut. Ubaciti mleveno meso, posoliti i pobiberiti, te dinstati uz mešanje dok ne promeni boju. Potom dodati usitnjeni paradajz-pelat, dodati sušeni ili sveži bosiljak, smanjiti vatru i dinstati uz mešanje još 30 minuta. Umešati parmezan i skloniti sa vatre. Njoke kuvati u slanoj, ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu, pa ih ocediti i prebaciti u vatrostalnu činiju. Dodati meso i rendanu gaudu, promešati i peći u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Posuti sa još malo gaude i odmah poslužiti.
(net.hr)
Preporučujemo

DANjU SAM MEDICINSKA SESTRA, NOĆU STRIPTIZETA: "Muškarci me se previše plaše, sama sam poslednjih sedam godina" (FOTO)
ŽENA po imenu Hejli Huper otkrila je da joj samopouzdanje „uništava“ ljubavni život jer muškarci smatraju da je „previše zastrašujuća“.
23. 05. 2025. u 18:06

HRVAT POGINUO NA FRONTU U UKRAJINI: Bio oficir francuske vojske, borio se u Lugansku
TONI Herceg, Hrvat iz Bosne i Hercegovine i oficir francuske vojske, poginuo je 6. maja u Luganskoj oblasti u Ukrajini.
23. 05. 2025. u 17:00

"OD TUGE POSLE SMRTI MUŽA DOBILA SAM RAK" Teška sudbina naše istaknute glumice
ĐURĐIJA Cvetić, istaknuta srpska glumica, suočila se s teškim životnim udarcima koji su ostavili duboke tragove. Uprkos svemu, zadržala je dostojanstvo i snagu, zbog čega su je mnogi smatrali heroinom srpske glumačke scene.
25. 05. 2025. u 13:31
Komentari (0)