PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Ajmokac sa piletinom i spanaćem

Новости онлине

07. 10. 2024. u 07:00

Ajmokac je brzo i jednostavno jelo koje će vas vratiti u detinjstvo i bakinu kuhinju. Postoje različite varijante recepta, a mi vam danas predlažemo ovaj sa spanaćem.

ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Ајмокац са пилетином и спанаћем

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • kuvana piletina 300 g
  • spanać 300 g
  • crni luk 1 glavica
  • beli luk 1 čen
  • brašno 3 kašike
  • mlaka voda 3 dl
  • margarin 30 g
  • krompir 6
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • ulje po potrebi   

Priprema:

Na ulju propržite iseckan crni i beli luk i brašno, pa uz neprestano mešanje postepeno nalivajte vodu i začinite po ukusu. Dodajte krupno nasečen blanširani spanać i krto meso iz supe, pa kuvajte na tihoj vatri, uz mešanje, dok se ne zgusne. Krompir skuvajte u slanoj vodi, ocedite, dodajte rastopljen margarin, umutite i služite uz ajmokac.

(super recepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca