PUNJENE PAPRIKE SA BUNDEVOM: Recept koji morate probati
Sezona bundeva je u punom jeku! Napunite njima paprike i pripremite pravu jesenju gozbu.
Sastojci:
- 6 paprika srednje veličine
- 400 g bundeve
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g pirinča
- 100 g feta sira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica mlevene paprike
- So i biber po ukusu
- Svež peršun ili timijan za ukus
- 500 ml pasiranog paradajza
- 200 ml biljnog temeljca (ili vode)
Priprema:
Paprike oprati, odrezati vrhove (čepove) i očistiti semenke iznutra. Ostavi ih po strani. Za pripremu fila oljuštite bundevu i iseckajte je na sitne kockice. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i prodinstajte sitno seckani luk dok ne omekša.
Dodajte seckani beli luk i dinstajte još minut, pa dodajte bundevu i dinstajte 5-7 minuta dok ne omekša.
Dodajte pirinač i sve promešajte i kuvajte još nekoliko minuta da pirinač poprimi arome. Isključite vatru i ostavite da se smeša malo ohladi. U smesu dodajte jaje, izmrvljeni feta sir, mlevenu papriku, so i biber po ukusu i malo seckanog peršuna ili timijana. Sve dobro izmešati. Svaku papriku napunite pripremljenim nadevom i poklopite poklopcima (gornjim delovima paprika koje ste isekli).
U šerpi zagrejte pire od paradajza i povrća. Po želji dodajte so, biber i malo šećera da uravnotežite kiselost paradajza. Punjene paprike stavite u veliki lonac ili tiganj i prelijte ih paradajz sosom. Pecite ih na srednjoj vatri, poklopljene, oko 45 minuta, dok paprike i pirinač ne omekšaju. Možete ih peći i u rerni zagrejanoj na 180°S, takođe oko 45 minuta. Paprike poslužite tople, sa preostalim sosom i dodatkom svežeg peršuna.
(jutarnji.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
01. 10. 2024. u 09:00
TURSKI RECEPT ZA FAŠIRANE ŠNICLE: Sočnije i ukusnije ne mogu biti
04. 10. 2024. u 09:00
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)