PREDLOG ZA RUČAK: Sladak kupus iz rerne, obožavaće ga i oni koji ga inače izbegavaju
Kupus iz rerne često ima bolji ukus nego pečenje, a ovaj današnji recept je čist primer.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6 pilećih bataka
- 1,5 kg kupusa
- 2 glavice crnog luka
- 1 papričica
- 2 paradajza
- Ulje, so, suvi začin, začinska ljuta i slatka paprika, biber, alkoholno sirće
- 80-100 g pirinača
- Beli luk
- 100 ml vode
- 1 paradajz
- 1 paprika
- 1 papričica
Priprema:
Pileće batake dobro usolite i uvaljajte u začine pa ih kratko ispržite na ulju. Ostavite ih sa strane dok pripremate povrće. Kupus isecite kao za kupus salatu, pa mu dodajte papriku, paradajz, papričicu, začine, ulje i sirće i stavite u tiganj da se prodinsta. Dodajte mu opran pirinač pa sve lepo izmešajte. Preručite u dublju tepsiju pa dodajte i meso i sve stavite da se zapeče pola sata na 200 stepeni Celzijusa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KOBASICE U SLATKO-SLANOM SOSU: Jeftin obrok od samo pet sastojaka
09. 10. 2024. u 07:00

ROLOVANA ĆURETINA SA SLANINOM I SIROM: Ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
08. 10. 2024. u 12:39

POHOVANE PILEĆE ŠNICLE: Ovako su ovaj specijalitet pravile naše bake
07. 10. 2024. u 15:43

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)