RUČAK ZA DANAS: Svinjski medaljoni u sosu od vina
Ne zna se šta je ukusnije - meso ili sos.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 800 g svinjskog filea
- 1 glava belog luka
- 150 ml belog vina
- 100 ml bujona (vode)
- svež peršun
Priprema:
Beli luk očisite i presecite po sredini, ali ne do kraja (čenovi treba da ostanu celi). Sa mesa skinite masnoću i isecite šnicle debljine 2 cm. Propržite meso na zagrejanom ulju, pa izvadite. Stavite luk, kratko propržite, pa vratite meso. Sipajte vino i vodu (bujon) i ostavite još 5 minuta da se krčka. Pospite seckanim peršunom.
(Still)
Preporučujemo
PREDLOG ZA RUČAK: Sladak kupus iz rerne, obožavaće ga i oni koji ga inače izbegavaju
09. 10. 2024. u 12:00
ROLOVANA ĆURETINA SA SLANINOM I SIROM: Ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
08. 10. 2024. u 12:39
POHOVANE PILEĆE ŠNICLE: Ovako su ovaj specijalitet pravile naše bake
07. 10. 2024. u 15:43
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)