BANATSKI ĐUVEČ: Jelo apsolutno fantastičnog ukusa
Od sada ćete ga redovno praviti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- krompir 500 g
- slanina 200 g
- crni luk 1 glavica
- beli luk 5 čena
- paprika 2
- ulje po potrebi
- bosiljak po ukusu
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ga napola. Crni luk isecite na rebarca, paprike na kolutove, a čenove belog luka samo prepolovite.
Sitno iseckanu slaninu propržite u šerpi i dodajte isečeno povrće. Prelijte vodom i dinstajte tridesetak minuta.
Đuveč začinite po ukusu, preručite ga u pleh i zapecite u rerni na 200 stepeni.
(super recepti)
Preporučujemo

PREDLOG ZA RUČAK: Sladak kupus iz rerne, obožavaće ga i oni koji ga inače izbegavaju
09. 10. 2024. u 12:00

KOBASICE U SLATKO-SLANOM SOSU: Jeftin obrok od samo pet sastojaka
09. 10. 2024. u 07:00

ROLOVANA ĆURETINA SA SLANINOM I SIROM: Ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
08. 10. 2024. u 12:39

HRVATSKA DOBILA OPOMENU IZ EU: Imaju rok od dva meseca, inače idu na Evropski sud pravde
HRVATSKA je u oktobarskom paketu postupaka zbog povrede prava Evropske unije dobila jedno obrazloženo mišljenje i jednu službenu opomenu, piše hrvatski Indeks.
08. 10. 2025. u 14:28

BRITANCI U STRAHU: "Isplivali tajni dokumenti, Putin planira nuklearni napad na 32 lokacije u Evropi"
KAKO strahovi od pretnje koju Rusija predstavlja evropskoj bezbednosti nastavljaju da rastu, zabrinutost zbog šireg konflikta i nuklearnog oružja i dalje tinja. Vladimir Putin redovno maše "nuklearnim sabljama" od kako je Rusija u februaru 2022. napala Ukrajinu, upozoravajući Zapad zbog njegove podrške Kijevu, piše britanski Express.
08. 10. 2025. u 07:55

"ETO ME BRZO KOD TEBE, STARI MOJ" Halidova žena teško podnela vest o smrti pevača
SEJDA Bešlić teško je podnela smrt svog životnog saputnika Halida Bešlića, koji je premunuo u 72. godini života u Sarajevu. Kada su joj saopštili da je pevač preminuo, tužnim rečima je prokomnetarisala "Eto mene brzo kod tebe, stari moj", piše Kurir. Njene reči kidaju srce i dušu.
08. 10. 2025. u 07:47
Komentari (0)