HRSKAVO I SOČNO, PRSTE DA POLIŽETE: Pileće belo meso punjeno sirom i majčinom dušicom, savršeno za nedeljni ručak
NEDELjA je dan kada je obično porodica na okupu, pa je to idealna prilika da se za ručak spremi nešto posebno ukusno.
Mi vam predlažemo pileće belo meso punjeno sirom i majčinom dušicom. Ovo je hrskav i aromatičan obrok savršenog ukusa.
Sastojci:
680 g pilećeg belog mesa (oko 4 šnicle)
4 tanke kriške kačkavalja
4 kašičice seckane majčine dušice
120 ml pilećeg bujona
60 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica senfa
sol i biber, po ukusu
2 velika jajeta
2 kašike rendanog parmezana
višenamensko brašno, za pohovanje
ulje, za prženje
Recept za pileće belo meso punjeno sirom:
Kako biste napravil belo meso punjeno sirom, zagrejte rernu na 170-180°. Koristeći mali nož, isecite džep veličine 10 x 9 cm sa strane svake šnicle. U svaki džep ubacite krišku kačkavalja i rasporedite po 1 kašičicu majčine dušice. Lagano pritisnite da biste zatvorili.
U malom loncu kuvajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje na umereno jakoj vatri, dok se ne smanje na 120 ml, oko 5 minuta. Umešajte senf i kuvajte 30 sekundi, mešajući nekoliko puta. Začinite solju i biberom i sklonite sa vatre. U plitkoj činiji umutite jaja i umešajte parmezan. Stavite brašno u drugu plitku posudu.
U velikom tiganju zagrejte malo ulja. Začinite belo meso solju i biberom. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, otresite višak, pa premažite umućenim jajetom. Pržite na umereno jakoj vatri do zlatne boje, oko 2 minuta po strani. Prebacite u veliki pleh za pečenje.
Pecite piletinu oko 12 minuta.Sipajte na tanjire sos od senfa, pa stavite belo meso preko i servirajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)