HRSKAVO I SOČNO, PRSTE DA POLIŽETE: Pileće belo meso punjeno sirom i majčinom dušicom, savršeno za nedeljni ručak

Tatjana Marković

20. 10. 2024. u 07:00

NEDELjA je dan kada je obično porodica na okupu, pa je to idealna prilika da se za ručak spremi nešto posebno ukusno.

ХРСКАВО И СОЧНО, ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилеће бело месо пуњено сиром и мајчином душицом, савршено за недељни ручак

Foto Shutterstock

Mi vam predlažemo pileće belo meso punjeno sirom i majčinom dušicom. Ovo je hrskav i aromatičan obrok savršenog ukusa.

Sastojci:

680 g pilećeg belog mesa (oko 4 šnicle)
4 tanke kriške kačkavalja
4 kašičice seckane majčine dušice
120 ml pilećeg bujona
60 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica senfa
sol i biber, po ukusu
2 velika jajeta
2 kašike rendanog parmezana
višenamensko brašno, za pohovanje
ulje, za prženje

Recept za pileće belo meso punjeno sirom:

Kako biste napravil belo meso punjeno sirom, zagrejte rernu na 170-180°. Koristeći mali nož, isecite džep veličine 10 x 9 cm sa strane svake šnicle. U svaki džep ubacite krišku kačkavalja i rasporedite po 1 kašičicu majčine dušice. Lagano pritisnite da biste zatvorili.

U malom loncu kuvajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje na umereno jakoj vatri, dok se ne smanje na 120 ml, oko 5 minuta. Umešajte senf i kuvajte 30 sekundi, mešajući nekoliko puta. Začinite solju i biberom i sklonite sa vatre. U plitkoj činiji umutite jaja i umešajte parmezan. Stavite brašno u drugu plitku posudu.

U velikom tiganju zagrejte malo ulja. Začinite belo meso solju i biberom. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, otresite višak, pa premažite umućenim jajetom. Pržite na umereno jakoj vatri do zlatne boje, oko 2 minuta po strani. Prebacite u veliki pleh za pečenje.

Pecite piletinu oko 12 minuta.Sipajte na tanjire sos od senfa, pa stavite belo meso preko i servirajte.

(Stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA ODUŠEVLJENA: Stigla joj lepa vest iz Srbije