NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON: Za prave gurmanske užitke napravite obrok kojem niko neće odoleti
Neprikosnoven ukus pravog komada mesa, čudnovatog je ukusa, a i mirisa.
Sastojci:
- 400 g goveđeg filea
- 1 šolja blendiranih pečuraka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
- 1/2 šolje paštete od pačje jetre (foa gra)
- 2 pakovanja lisnatog testa
- 1 jaje
- 1/4 šolje belog suvog vina
Priprema:
Ispecite file, po tri minuta sa svake strane. Ostavite da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte usitnjene pečurke i prodinstajte uz dodatak putera. Ulijte vino i kad ispari, ostaviti da se hladi. Lisnato testo razvijte na papiru za pečenje i ohladite u frižideru. Izvadite, pa rasporedite pečurke, zatim paštetu, pa meso. Uz pomoć folije zarolajte biftek. Premažite umućenim jajetom i napravite zareze gore da može da odlazi para. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne postane zlatnobraon. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJZDRAVIJI RECEPT ZA DORUČAK: Proja sa blitvom, uvek se traži parče više
03. 11. 2024. u 07:00
PEKSIMETI: Brzi uštipci bez narastanja, a svaki zalogaj je raj za nepca
31. 10. 2024. u 07:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)