NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON: Za prave gurmanske užitke napravite obrok kojem niko neće odoleti
Neprikosnoven ukus pravog komada mesa, čudnovatog je ukusa, a i mirisa.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g goveđeg filea
- 1 šolja blendiranih pečuraka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
- 1/2 šolje paštete od pačje jetre (foa gra)
- 2 pakovanja lisnatog testa
- 1 jaje
- 1/4 šolje belog suvog vina
Priprema:
Ispecite file, po tri minuta sa svake strane. Ostavite da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte usitnjene pečurke i prodinstajte uz dodatak putera. Ulijte vino i kad ispari, ostaviti da se hladi. Lisnato testo razvijte na papiru za pečenje i ohladite u frižideru. Izvadite, pa rasporedite pečurke, zatim paštetu, pa meso. Uz pomoć folije zarolajte biftek. Premažite umućenim jajetom i napravite zareze gore da može da odlazi para. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne postane zlatnobraon. (trpeza)
Preporučujemo
NAJZDRAVIJI RECEPT ZA DORUČAK: Proja sa blitvom, uvek se traži parče više
03. 11. 2024. u 07:00
PEKSIMETI: Brzi uštipci bez narastanja, a svaki zalogaj je raj za nepca
31. 10. 2024. u 07:00
EVROPLjANE RAZBESNELA JEDNA TAČKA TRAMPOVOG PLANA: "To je skandalozno"
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ubacio je „klin u točak“ jednih od najosetljivijih pregovora koji se trenutno vode u Evropi, potencijalno ugrožavajući napore da se Ukrajini obezbedi finansiranje za nastavak odbrane od Rusije, piše Politiko.
22. 11. 2025. u 07:54
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
RUSKE VOJNIKE OD SMRTI SPASILA - SVINjA: Pogledajte dramatičan snimak sa ukrajinskog ratišta (VIDEO)
DVA ruska vojnika su spasena od dizanja u vazduh nakon što je svinja stala na protivpešadijsku minu koju su ostavile ukrajinske trupe u povlačenju.
21. 11. 2025. u 20:45
Komentari (0)