SAVRŠEN RUČAK MOŽE I BEZ MESA: Preukusne veganske lazanje
Probajte lazanju sa preukusnim filom koji će vam postati omiljen.
Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
Sastojci:
- Posne makarone 700 g
- Praziluk 200 g
- Šargarepa 200 g
- Spanać 800 g
- Beli luk 2 čena
- Brašno 50 g
- So, biber, sirće po ukusu
- Ulje 50 ml
Priprema:
Skuvati testeninu, oprati hladnom vodom da se ne zalepi i ostaviti da se ohladi. Šargarepu narendati, a praziluk naseći na kolutiće, pa propržiti u 25ml ulja. Začiniti i dodati spanać. Možete koristiti smrznuti, mada je mnogo ukusnije sa svežim. Prokrčkati i ostaviti da se hladi. Skuvati sos tako što će te u 25ml ulja propržiti 2 cela čena belog luka, onda ih izvaditi i propržiti brašno, pa naliti vodu. Na kraju u vatrostalnu posudu poređati polovinu makarona, sos sa spanaćem, drugu polovinu makarona, pa bešamel sos. Zapeći u rerni oko 20-ak minuta, na 150 stepeni.
(superrecepti)
Preporučujemo
GOVEĐI GULAŠ SA DOMAĆIM KNEDLAMA: Gurmanski užitak kome nećete odoleti
14. 11. 2024. u 10:00
MEKA PRASETINA SA KROMPIROM I SOSOM: Ručak kome niko neće odoleti
12. 11. 2024. u 12:00
ŠTA SE OVO DEŠAVA U BRISELU? EU ubeđuje Belgiju da prihvati plan koji bi razbesneo Rusiju, vode se razgovori van glavne sale samita
EVROPSKA komisija i Belgija trenutno vode intenzivne razgovore van glavne sale samita kako bi usaglasile najosetljivije delove plana Evropske unije za korišćenje 210 milijardi evra zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine, reklo je za Politiko pet diplomata i zvaničnika EU upoznatih sa tokom pregovora.
18. 12. 2025. u 16:38
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)