SAVRŠEN RUČAK MOŽE I BEZ MESA: Preukusne veganske lazanje
Probajte lazanju sa preukusnim filom koji će vam postati omiljen.

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
Sastojci:
- Posne makarone 700 g
- Praziluk 200 g
- Šargarepa 200 g
- Spanać 800 g
- Beli luk 2 čena
- Brašno 50 g
- So, biber, sirće po ukusu
- Ulje 50 ml
Priprema:
Skuvati testeninu, oprati hladnom vodom da se ne zalepi i ostaviti da se ohladi. Šargarepu narendati, a praziluk naseći na kolutiće, pa propržiti u 25ml ulja. Začiniti i dodati spanać. Možete koristiti smrznuti, mada je mnogo ukusnije sa svežim. Prokrčkati i ostaviti da se hladi. Skuvati sos tako što će te u 25ml ulja propržiti 2 cela čena belog luka, onda ih izvaditi i propržiti brašno, pa naliti vodu. Na kraju u vatrostalnu posudu poređati polovinu makarona, sos sa spanaćem, drugu polovinu makarona, pa bešamel sos. Zapeći u rerni oko 20-ak minuta, na 150 stepeni.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

GOVEĐI GULAŠ SA DOMAĆIM KNEDLAMA: Gurmanski užitak kome nećete odoleti
14. 11. 2024. u 10:00

MEKA PRASETINA SA KROMPIROM I SOSOM: Ručak kome niko neće odoleti
12. 11. 2024. u 12:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)