SAVRŠEN DODATAK SVAKOM RUČKU: Zapečeni pire krompir sa šampinjonima

Новости онлине

25. 11. 2024. u 13:00

Zapečeni pire krompir sa šampinjonima je sočno i mekano jelo za celu porodicu.

САВРШЕН ДОДАТАК СВАКОМ РУЧКУ: Запечени пире кромпир са шампињонима

foto: prt scr / yt / PROSTORECEPT

Sastojci:

  • 7 velikih krompira
  • 400 g pečuraka
  • 1 crni luk
  • 150 g sira
  • so i biber po ukusu
  • lovorov list

Priprema:

Za zapečeni pire krompir stavite krompir da se skuva. Dodajte so i lovorov list. Dok se krompir kuva pripremite fil. Šampinjone isecite na kriške, crni luk sitno iseckajte, a sir narendajte. Polovinu kašike ulja sipajte u zagrejan tiganj i dodajte šampinjone. Pržite ih na jakoj vatri, a zatim dodajte so i biber. Ubacite i seckani luk i propržite sve zajedno. Ocedite krompire i sipajte vruće mleko, pa napravite pire krompir. Podmažite vatrostalnu posudu uljem. Stavite polovinu pirea i poravnajte ga pa preko toga stavite fil od pečuraka. Preostali pire stavite preko pečuraka i poravnajte.

Posipajte rendanim kačkavaljem. Ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 15-30 minuta u zavisnosti od rerne.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal

ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal

MAĐARSKI premijer Viktor Orban rekao je danas da je u SAD "nastao veliki skandal" nakon što je američki predsednik Donald Tramp odlučio da otkrije koliko su novca i kome američke agencije isplatile poslednjih godina, a da je to "pokazalo da je liberalna globalna elita koristila američki budžet da bi finansirala svoju finansijsku i ideološku agendu širom sveta".

10. 02. 2025. u 19:39

Komentari (0)

POVRATAK MOSTARU, DETINJSTVU I MLADOSTI: Pesničko veče „Živa reč – Pero i Miloš Zubac” okupilo brojnu publiku