SAVRŠEN DODATAK SVAKOM RUČKU: Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima je sočno i mekano jelo za celu porodicu.
Sastojci:
- 7 velikih krompira
- 400 g pečuraka
- 1 crni luk
- 150 g sira
- so i biber po ukusu
- lovorov list
Priprema:
Za zapečeni pire krompir stavite krompir da se skuva. Dodajte so i lovorov list. Dok se krompir kuva pripremite fil. Šampinjone isecite na kriške, crni luk sitno iseckajte, a sir narendajte. Polovinu kašike ulja sipajte u zagrejan tiganj i dodajte šampinjone. Pržite ih na jakoj vatri, a zatim dodajte so i biber. Ubacite i seckani luk i propržite sve zajedno. Ocedite krompire i sipajte vruće mleko, pa napravite pire krompir. Podmažite vatrostalnu posudu uljem. Stavite polovinu pirea i poravnajte ga pa preko toga stavite fil od pečuraka. Preostali pire stavite preko pečuraka i poravnajte.
Posipajte rendanim kačkavaljem. Ubacite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 15-30 minuta u zavisnosti od rerne.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠAMPINjONI SA SIROM I PRAZILUKOM: Odličan izbor za super ručak, uverite se i sami
29. 09. 2024. u 09:00
ČUVENA MAKEDONSKA PASTRMAJLIJA: Specijalitet neodoljivog ukusa
22. 11. 2024. u 18:49
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
PUTINOV NOVI SAVEZNIK? Ko je potencijalni rumunski predsednik - NATO raketni štit naziva SRAMOTOM, divi se Mađarskoj
NEZAVISNI ultradesničarski kandidat na predsedničkim izborima u Rumuniji Kalin Đorđesku osvojio je najviše glasova u prvom krugu i najveći je favorit za pobedu u drugom krugu, u koji će najverovatnije ići sa Elenom Lasčoni ispred partije "Save Romania Union" (USR).
25. 11. 2024. u 15:22
Komentari (0)