POSNO, A SLASNO: Punjene paprike sa povrćem, lepše nego one sa mesom
Odličan izbor za sve koji vole posna jela.
![ПОСНО, А СЛАСНО: Пуњене паприке са поврћем, лепше него оне са месом ПОСНО, А СЛАСНО: Пуњене паприке са поврћем, лепше него оне са месом](/data/images/2023-09-01/393111_punjene-paprike_fmob.jpg)
Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 12 paprika
- 4 glavice crnog luka
- 1/2 kg paradajza
- 1,5 dl ulja
- 2 šargarepe
- peršun
- 4-5 krompira
- 100 g pirinča
- so, biber, biozačin
Priprema:
Luk očistiti, iseckati i propržiti na ulju, zatim dodati sitno iseckanu šargarepu, peršun, pirinač, izrendan krompir, so i biber, sve izmešati i nakon nekoliko minuta skinuti s vatre.
Paradajz oljuštiti, iseći na kockice, pa ga dodati u smesu s krompirom. Time filovati očišćene paprike.
Staviti ih u pleh premazan uljem i peći 45 minuta na 200 stepeni.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![POSNA PITA OD ŠAMPINJONA: Pravi se lako, idealna za bilo koje doba dana POSNA PITA OD ŠAMPINJONA: Pravi se lako, idealna za bilo koje doba dana](/data/images/2024-04-01/468242_shutterstock-229691734_t.jpg?time=1712038943)
POSNA PITA OD ŠAMPINjONA: Pravi se lako, idealna za bilo koje doba dana
02. 04. 2024. u 07:00
![SAVRŠEN POSNI SPECIJALITET: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kujne SAVRŠEN POSNI SPECIJALITET: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kujne](/data/images/2024-03-13/461990_shutterstock-117478660_t.jpg?time=1711350636)
SAVRŠEN POSNI SPECIJALITET: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kujne
25. 03. 2024. u 07:00
![ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal
MAĐARSKI premijer Viktor Orban rekao je danas da je u SAD "nastao veliki skandal" nakon što je američki predsednik Donald Tramp odlučio da otkrije koliko su novca i kome američke agencije isplatile poslednjih godina, a da je to "pokazalo da je liberalna globalna elita koristila američki budžet da bi finansirala svoju finansijsku i ideološku agendu širom sveta".
10. 02. 2025. u 19:39
![DONČIĆEVO POREKLO: NJegov deda Srbobran rođen je na KiM DONČIĆEVO POREKLO: NJegov deda Srbobran rođen je na KiM](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
DONČIĆEVO POREKLO: Njegov deda Srbobran rođen je na KiM
LUKA Dončić jedan je od najboljih košarkaša planete. Momak koji iz dana u dan fascinira ljubitelje košarke je Srbin po ocu, i ne krije koliko je privržen našoj zemlji, a trenutno je u centru pažnje zbog prelaska u Lejkerse.
10. 02. 2025. u 12:44
Komentari (0)