ŠPAGETI NA TOSKANSKI NAČIN S PILEĆIM MESOM: Lagano jelo, bogatog ukusa
Ako volite italijansku kuhinju, onda će ova pasta čiji recept potiče iz Toskane da vas oduševi.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 340 g špageta
- 1 kašik maslinovog ulja
- 600 g pilećeg filea
- so, po ukusu
- biber, po ukusu
- 6 kriški slanine
- 2 čena belog luka
- 475 g čeri ili običnog paradajza, presečenog na pola
- 120 g pavlake za kuvanje
- 78 g parmezana u prahu
- 700 g spanaća
- sveže iseckan bosiljak, za ukras
Priprema:
Kako biste napravili pastu sa piletinom, prvo zagrejte rernu na 176°, a rešetku stavite u sredinu. U velikom loncu sa ključalom posoljenom vodom skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju, do al dente. Ocedite, i izdvojite 1 šolju vode od kuvanja testenine.
U međuvremenu, u velikom tiganju na srednjoj vatri, zagrejte ulje. Začinite piletinu solju i biberom i pržite dok ne porumeni sa obe strane, oko 5 minuta po strani. Prebacite je u pleh i ubacite u rernu da se peče oko 5-10 minuta. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim tanko isecite.
U međuvremenu, u istom tiganju u kome ste pržili piletinu ispržite i slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Ocedite je potom na tanjiru obloženom papirnim ubrusom, a zatim iseckajte. Dodajte beli luk i paradajz u tiganj i pržite na srednjoj vatri dok ne zamirišu i malo ne usahnu, oko 2 minuta.
Začinite solju i biberom, pa dodajte pavlaku za kuvanje, parmezan i 1/2 šolje vode od testenine. Krčkajte dok se malo ne smanji, oko 3 minuta. Dodajte spanać i krčajte dok ne usahne, još 1 minut.
Dodajte kuvanu testeninu i promešajte, a zatim dodajte piletinu i slaninu i opet promešajte. Pre serviranja ukrasite bosiljkom.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

OVO JELO ĆE OBOŽAVATI I NAJVEĆI IZBIRLjIVCI: Recept za zapečenu boraniju sa piletinom
15. 11. 2024. u 09:00

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)