ŠARAN IZ RERNE SA LUKOM I PIRINČEM: Odličan predlog za posni i zdrav ručak, koji se lako pravi
Najsočnija riba pripremljena na zdrav način.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kg šarana
- 1 kg crnog luka
- 200 g pirinča
- 200 ml ulja
- 250 ml belog vina
- So, biber
Priprema:
Šarana očistite, odsecite glavu i rep i zasecite sa razmacima od oko 3 cm. Posolite spolja i unutra. Crni luk očistite i iseckajte na rebarca, pa prodinstajte na malo ulja. Dodajte pirinač, so i biber po ukusu i dinstajte dok pirinač ne postane staklast. U podmazan pleh sipajte mešavinu luka i pirinča, belo vino i toplu vodu da prekrije sve. Odozgo stavite šarana, prelijte ga uljem i pecite u rerni oko 30-40 minuta, odnosno dok ne dobije smeđu boju i dok unutra meso ne bude gotovo.
(trpeza)

TRAMP ŽESTOKO UDARIO NA EU: Poslao pismo Ursuli fon der Lajen, carine od 30 posto stupaju na snagu 1. avgusta
CARINE od 30 odsto na svu robu koja se iz Meksika ili zemalja Evropske unije uvozi u Sjedinjene Američke Države stupiće na snagu 1. avgusta, saopštio je danas američki predsednik Donald Tramp.
12. 07. 2025. u 14:55

OTKRIVEN UZROK PADA BOINGA SA 260 PUTNIKA: Audio snimak pilota iz kokpita samo produbljuje misteriju
ISTRAŽITELjI su otkrili uznemirujuće detalje u okviru preliminarne istrage pada aviona kompanije Air India, na letu 171, u kojem je u junu stradalo 260 osoba.
12. 07. 2025. u 15:36

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)