ŠARAN IZ RERNE SA LUKOM I PIRINČEM: Odličan predlog za posni i zdrav ručak, koji se lako pravi
Najsočnija riba pripremljena na zdrav način.
Sastojci:
- 2 kg šarana
- 1 kg crnog luka
- 200 g pirinča
- 200 ml ulja
- 250 ml belog vina
- So, biber
Priprema:
Šarana očistite, odsecite glavu i rep i zasecite sa razmacima od oko 3 cm. Posolite spolja i unutra. Crni luk očistite i iseckajte na rebarca, pa prodinstajte na malo ulja. Dodajte pirinač, so i biber po ukusu i dinstajte dok pirinač ne postane staklast. U podmazan pleh sipajte mešavinu luka i pirinča, belo vino i toplu vodu da prekrije sve. Odozgo stavite šarana, prelijte ga uljem i pecite u rerni oko 30-40 minuta, odnosno dok ne dobije smeđu boju i dok unutra meso ne bude gotovo.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
VEDRANA RUDAN SAOPŠTILA DA UMIRE: Potresna objava hrvatske spisateljice
HRVATSKA spisateljica Vedrana Rudan mesecima se bori s kancerom, a sada je objavila tužnu kolumnu u kojoj je saopštila "da umire".
15. 01. 2025. u 10:17
HRVATSKI STRUČNjAK: Poštovanje do neba "Er Srbiji", a vama nesposobnim ološima u Hrvatskoj - sram vas bilo
HRVATSKA ima bitno više avio-putnika nego Srbija. Međutim, Er Srbija je potpuno dominantna u regionu, piše hrvatski vazduhoplovni analitičar i stručnjak Alen Šćurić sa regionalnog portala "Zamaaero", čiji tekst prenosimo u celosti.
14. 01. 2025. u 11:38
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)