ZAPEČENI KROMPIR SA ŠUNKOM I LUKOM: Miris, ukus i jednostavna priprema
Ovo jelo će postati novi specijalitet vaše trpeze.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g šunke, isečene na male kockice
- 2 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 400 ml mleka
- so i biber po ukusu
- mala veza vlašca, iseckanog
- 5 kašika sušenog bosiljka
- 4 krompira srednje veličine, oljuštenog i tanko isečenog
- 120 g iseckanog crnog luka
Priprema:
Za ovaj krompir prvo ispržite šunku i seckani crni luk na maslinovom ulju, dok luk ne porumeni. Oljuštite krompir i nasecite na tanke kriške. Namažite maslacem tepsiju i unutra stavite prženu šunku i luk, pa ih posolite i pobiberite.
Zagrejati rernu na 162 stepena. Rastopite puter u tiganju, sklonite sa vatre i umešajte brašno. Vratite na ringlu i dodajte mleko. Mešajte na direktnoj vatri dok sos ne provri i ne zgusne se.
Preko šunke poređajte krompir i prelijte ga mešavinom mleka. Krompir pospite vlašcem i bosiljkom. Pecite dok krompir ne omekša, oko 1 sat. Pokrijte prvih pola sata aluminijumskom folijom, a zatim je skinite. Servirajte i uživajte.
(stvarukusa)
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)