ZA SLAVU SVETI NIKOLA NAPRAVITE ROLOVANU SKUŠU: Ne samo da lepo izgleda, već je i ukus fantastičan

Новости онлине

15. 12. 2024. u 11:00

Približava se jedna od najvećih srpskih slava, a to je Sveti Nikola.

ЗА СЛАВУ СВЕТИ НИКОЛА НАПРАВИТЕ РОЛОВАНУ СКУШУ: Не само да лепо изгледа, већ је и укус фантастичан

Foto: Shutterstock

Ona pada u toku Božićnog posta, pa je preporučljivo da i slavska trpeza bude posna.

Danas donosimo još jedan sjajan recept, a u pitanju je rolovana skuša koja se lako sprema, lepo izgleda i savršenog je ukusa.

Sastojci:

  • 2 skuše
  • 2 kašike ulja
  • 4 kašike soja sosa
  • 1/2 limuna
  • 1/2 pomorandže
  • 1/4 kašičice tucane ljute paprike 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/3 kašičice bibera

Priprema:

U posudi pomešajte sojin sos, ulje, sok od pomorandže, sok od limuna, dodajte tucanu papriku, beli luk u prahu i biber. Sve lepo promešajte. Skuši isecite glavu i rep, pa je zasecite po dužini i otvorite. Isecite na 2 jednaka dela, pa nožem isecite središnju kost i izvadite. Polovinu skuše isecite na pola, pa tako uradite i sa drugom polovinom. Treba da dobijete 4 trake. Na isti način očistite i isecite drugu ribu. Tespiju premažite marinadom, pa poređajte četiri trake ribe i opet premažite marinadom. Zatim stavite preostale četiri trake i premažite marinadom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se skuša marinira pola sata. Izvadite jednu traku skuše i urolajte, pa oko nje urolajte drugu traku. Pričvrstite štapićima za ražnjiće i ređajte na pleh obložen pek papirom. Na isti način urolajte i preostale trake ribe. Premažite svaki rolat skuše marinadom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub