RINFLAJŠ SA TRI SOSA: Klasik za sva vremena
Kuvano meso i povrće su starinski način da se započne svečani ručak. Još kada se dodaju sosovi, rapsodija ukusa počinje.
Sastojci:
- živinske iznutrice 200 g
- pile, manje 1 komad
- pirinač 200 g
- mast ili ulje 30 g
- crni luk manja 1 glavica
- zelen 2 veze
- so i biber po ukusu
- suvi biljni začin 1 kašičica
- peršun nekoliko strukova
- krompir 2 komada
Za Paradajz sos
- mast 1/2 kašike
- brašno 1 i po kašika
- kuvani paradajz 300 g
- so, biber i šećer po ukusu
Za sos od mirođije
- mast 1 kašika
- brašno 2 kašike
- mirođija, seckana 10 g
Za sos od višanja
- višnje 200 g
- mast 1 kašika
- brašno 2 kašike
Priprema:
Pile stavite da se kuva sa očišćenom zeleni i krompirom. Živinske iznutrice sitno iseckajte i dinstajte sa crnim lukom i suvim biljnim začinom. Kada bude gotovo, dodajte kuvani pirinač, mleveni biber, seckani peršunov list i začin po ukusu, pa sve dobro promešajte. Ovo jelo se služi uz kuvano meso i povrće koje dobijamo kada procedimo žutu supu. Sve to prelijte sosom od paradajza, mirođije ili višanja.
Za paradajz sos u pola kašike masti kratko propržite kašiku i po brašna, te dodajte 300 g kuvanog paradajza. Dolijte onoliko vode koliko je potrebno da sos bude srednje gust. So i šećer dodajte po ukusu.
Za sos od mirođije propržite kašiku masti i dve kašike brašna, dodajte 10 g seckane mirođije i dolivajte vode ili mleka uz stalno mešanje onoliko koliko je potrebno da sos bude srednje gust. Posolite po ukusu. Možete dodati na kraju i malo sirćeta, ali prema ukusu.
Za sos od višanja prokuvajte višnje u malo vode. Zagrejte masnoću i kratko propržite brašno, a zatim dodajte višnje sa sve sokom u kome su se kuvale. Dolivajte vodu uz stalno mešanje dok ne dobijete srednje gust sos. Začinite solju i šećerom po ukusu.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
RUSKI ZVANIČNIK OTKRIO: Ovo bi moglo biti mesto potencijalnog sastanka Putina i Trampa
UJEDINjENI Arapski Emirati (UAE) imaju snažna dosadašnja iskustva u organizovanju samita i mogli bi biti mesto potencijalnog sastanka između predsednika Rusije Vladimira Putina i novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, izjavio je Oleg Karpovič, prorektor za naučna pitanja na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Rusije, za rusku agenciju TASS.
15. 01. 2025. u 12:23
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)