POSNE ĆUFTE OD PASULJA: Sočno jelo koje će na Svetog Nikolu da oduševi sve za stolom
Uz posne ćufte od pasulja, niko neće primetiti da nema mesa na slavi. Vrlo su ukusne i idealne za slavsku trpezu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g pasulja iz konzerve, opranog i oceđenog
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka sitno iseckana
- 1 mali luk sitno isečen
- 1 kašika soja sosa
- 50 g semena suncokreta
- 60 g ovsa
- 1 kašičica paradajz paste
- 1 kašičica senfa
- 1-2 kašičice sušenog bosiljka ili majčine dušice
- 1 kašičica paprike u prahu
- so i biber po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili posne ćufte, isperite i ocedite pasulj. Zatim stavite u činiju i grubo izgnječite gnječilicom za krompir ili kašikom. Zagrejte ulje u tiganju i pržite luk 2-3 minuta. Zatim dodajte beli luk i dinstajte još minut. Nakon toga dodajte pasulju u posudu.
U blenderu sitno sameljite semenke suncokreta, pa dodajte u činiju zajedno sa ovsom, paradajz pastom, senfom, začinskim biljem i paprikom u prahu. Sve pomešajte i začinite solju i biberom po ukusu. Zatim od mešavine pasulja formirajte oko 12 loptica.
Zagrejte preostalo ulje u velikom tiganju i pržite kuglice pasulja dok ne postanu hrskave sa svih strana. Servirajte uz kupus salatu ili sa paradajz sosom, po želji, ili ih poređajte na tacni.
(stvarukusa)
Preporučujemo

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

DUBOKO RAZOČARAN - POPOVIĆEV KUM OTKRIO: "Lepa Brena Suzanu uopšte nije zvala, niti je došla saučešće da izjavi"
FOLKER ne krije razočarenje.
11. 09. 2025. u 11:26
Komentari (0)