ROLAT SA MLEVENIM MESOM I PEČURKAMA: Savršeni praznični specijalitet
Vrlo ukusan rolat sa mlevenim mesom, spanaćem i pečurkama premazuje se domaćim sosom i idealan je za praznične dane.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 30 g peršuna
- 10 g belog luka
- 1 crni luk
- 5 g slatke paprike
- prstohvat soli i bibera
- 30 ml ulja
- 100 g spanaća
- 200 g pečuraka
- 200 g sira
- 30 ml soja sosa
- 100 g paradajz paste
- 60 g senfa
- 20 g meda
Priprema:
Kako biste napravili ovaj rolat, prvo mleveno meso pomešajte sa jajima. Sitno nasecajte spanać, crni i beli luk, sipajte slatku papriku, so i biber. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zatim prebacite na papir za pečenje i oblikujte od smese pravougaonik.
Propržite peršun i rasporedite po smesi. Naseckajte i propržite pečurke, pa i njih stavite na meso. Kačkavalj narendajte i rasporedite preko svega. Zatim meso urolajte u rolat. U činijici pomešajte soja sos, paradajz pastu, senf i med, kako biste napravili premaz.
Njime premažite rolat. Pecite ga obloženog u aluminijumskoj foliji, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, izvadite na pola pečenja, premažite još jednim slojem premaza, i nastavite da pečete dok ne bude gotovo.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SVINjSKI VRAT SA KAJMAKOM I PAPRIKAMA: Držaće vas dugo sitim, a sjajan je predlog i za svečanu trpezu
27. 12. 2024. u 09:00Novosti online

NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem
23. 12. 2024. u 11:49Novosti online

RECEPT ZA ČIKEN NAGETS: Još hrskaviji nego u restoranima brze hrane
22. 12. 2024. u 09:00

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)