UKUSAN I ZASITAN OBROK ZA BADNJI DAN: Posni paprikaš od sočiva, jelo na kašiku koje prija svima

Jovana Vasić

06. 01. 2025. u 09:00

Posni paprikaš od crvenog sočiva je jelo na kašiku koje će prijati svima.

УКУСАН И ЗАСИТАН ОБРОК ЗА БАДЊИ ДАН: Посни паприкаш од сочива, јело на кашику које прија свима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 velike šargarepe, iseckane na male kocke
  • 1 srednji crni luk, isečen na kockice
  • 2 stabljike celera, isečene na kockice
  • 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 2 kašike dimljene paprike
  • ¼ kašičice mlevenog kima
  • ¼ kašičice bibera
  • 300 g crvenog sočiva, ispranog
  • 950 ml povrtnog bujona
  • morska so i mleveni crni biber, po ukusu
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
  • seckano sveže bilje za serviranje

Priprema:

Kako biste napravili ovo posno jelo, u velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte šargarepu, luk i celer. Promešajte i pržite dok luk ne postane providan, oko 5-6 minuta. Dodajte beli luk u šerpu i mešajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi.

Zatim dodajte balzamiko sirće, dimljenu papriku, kim, biber sočivo. Dobro mešajte. Dodajte povrtni bujon, posolite i pobiberite. Promešajte i pustite da proključa. Pokrijte šerpu do pola poklopcem i ostavite da se krčka oko 10 minuta. Umešajte sok od limuna. Paprikaš servirajte vruć, sa seckanim svežim začinskim biljem i dodatnim limunom.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub