ORADA PEČENA U RERNI SA KROMPIROM: Posno jelo za Badnje veče!
Ukusna orada pečena u rerni je savršen posni obrok uz krompir i začine.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1/4 kašičice majčine dušice
- 1/2 kašičice ruzmarina
- 2 sveže cele orade, cca. 400 g
Priprema:
Pri pripremi za oradu sa krompirom zagrejte rernu na 210°C. Stavite rešetku u sredinu rerne. Oljuštite krompir i isecite ga na kriške. Stavite u veliku posudu za pečenje i začinite maslinovim uljem, majčinom dušicom i ruzmarinom. Promešajte da se sjedini i stavite pleh u zagrejanu rernu. Pecite 20-25 minuta na 210°C.
Očišćenu oradu tapkajte papirnim ubrusima. Začinite solju sa obe strane i šupljine. Uzmite krompir iz rerne. Povećajte temperaturu na 230 °C. Na krompir stavite oradu, začinite solju i vratite u rernu. Pecite još 16-18 minuta. Poslužite i uživajte u oradi sa krompirom!
(stvarukusa)

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)