PREDLOG ZA ODLIČAN RUČAK: Zapečene krmenadle sa krompirom

Jovana Vasić

09. 01. 2025. u 09:00

Krmenadle zapečene sa krompirom su pravo zimsko jelo, vrlo izdašno i aromatično.

ПРЕДЛОГ ЗА ОДЛИЧАН РУЧАК: Запечене крменадле са кромпиром

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 g krmenadli, oko 200 g svaka
  • 800 g krompira, presečenog na pola
  • 1 kašika ulja
  • so i biber
  • Za začine:
  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika ulja
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno naseckanog
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta

Priprema:

Za ove krmenadle zagrejte rernu na 220 stepeni. Rasporedite iseckani krompir promešan sa uljem na pleh za pečenje i pospite ga solju i biberom. Stavite u rernu da se peče 15 minuta. U međuvremenu, pomešajte sve začine u posudi.

Premažite tom smesom začina krmenadle sa obe strane, i ostavite malo za podlivanje. Izvadite pleh iz rerne. Promešajte krompir, a zatim stavite svinjetinu u pleh i ubacite pleh na gornju rešetku u rerni. Pecite 15 minuta.

Okrenite krmenadle nakon 15 minuta i prelijte po kašičicom sosa. Pecite 7-10 minuta dok se ne karamelizuje. Izvadite iz rerne. Pomoću kašike podlijte sokovima iz pleha pa vratite u rernu na još par minuta.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ODGOVOR SRBIJE NA PROTESTNU NOTU IZ SARAJEVA: Dočekujete Kurtija, a nas optužujete da narušavamo integritet BiH

ODGOVOR SRBIJE NA PROTESTNU NOTU IZ SARAJEVA: Dočekujete Kurtija, a nas optužujete da narušavamo integritet BiH

"POVODOM medijskih navoda o slanju protestne note Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) institucijama Srbije, moramo izraziti svoje zaprepašćenje sadržajem i namerom ovakvog diplomatskog demarša, posebno u svetlu nedavnih dešavanja i postupaka zvaničnog Sarajeva", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

09. 01. 2025. u 16:05

Komentari (0)

RUGLO SPLITA! Šokantne fotografije zgrozile Hrvatsku