SAVRŠEN ZIMSKI RUČAK: Fantastičan ribanac sa slaninom i kobasicama
Izdašan i ukusan ručak za celu porodicu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kg kiselog kupusa ribanca
- 300 g dimljene mesnate slanine
- 300 g svežih kobasica
- 100 g iseckanih oraha
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašika bibera u zrnu
- 150 g praziluka
- aleva paprika
- 4 kašike ulja
Priprema:
Na zagrejanom ulju pržiti iseckan beli deo praziluka.
Kad luk omekša dodati 2 kg kupusa ribanca, biber u zrnu i list lovora dinstati na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Kad kupus promeni boju dodati alevu papriku i iseckane orahe, odozgo poređati 300 g kobasice za prženje i 300 g isečene na komade mesnate slanine. Staviti u pećnicu zagrejanu na 220 stepeni i zapeći da porumeni.
Dekorisati kiselom pavlakom i poslužiti uz brusničku pogaču.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VOJVOĐANSKI PAPRIKAŠ SA REZANCIMA: Tradicionalno jelo na kašiku (VIDEO)
11. 01. 2025. u 09:00Novosti online

RECEPT ZA NAJKREMASTIJI SPANAĆ: Ovako će biti ukusan i onima koji ga ne vole
09. 01. 2025. u 11:03Novosti online

ZA OVAJ RUČAK BIĆE VAM POTREBNO 15 MINUTA: Taljatele sa slaninom
12. 01. 2025. u 09:00Novosti online

PREDLOG ZA ODLIČAN RUČAK: Zapečene krmenadle sa krompirom
09. 01. 2025. u 09:00Novosti online

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)