ĆEVAPI PEČENI U RERNI: Prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
Ručak koji svi obožavaju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za ćevape:
- 1 kg mlevenog mesa
- 7-8 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 2 kašičice sode bikarbone
- 3 kašičice soli
- 2 kašičice bibera
- 200 ml kisele vode
Za preliv:
- 300 ml piva
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 2 kašičice bibera
- ½ kašičice suve mirođije
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati izrendan crni i beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta.
(trpeza)
Preporučujemo

VOJVOĐANSKI PAPRIKAŠ SA REZANCIMA: Tradicionalno jelo na kašiku (VIDEO)
11. 01. 2025. u 09:00Novosti online

PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna
02. 01. 2025. u 07:00Novosti online

JAGNjETINA ISPOD SAČA: Tradicionalni ručak za prazničnu trpezu
29. 12. 2024. u 11:00Novosti online

ROLAT SA MLEVENIM MESOM I PEČURKAMA: Savršeni praznični specijalitet
04. 01. 2025. u 10:00Novosti online

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

POREKLO ILIĆA - POD ISTRAGOM: Unajmljen čovek iz Ljiga, umešana i crkva "Hoću da znam ko sam i šta sam"
FOLK pevač Miroslav Ilić nedavno je govorio o svom poreklu i otkrio zbog čega nije želeo da se o njegovom životu snimi film.
24. 08. 2025. u 11:31
Komentari (0)