MUSAKA OD PILETINE I TIKVICA: Napravite najsočnije i najkremastije jelo koje prija svima
Jelo koje se priprema brzo i jednostavno.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g pilećih grudi
- 500 g tikvica
- 7 jaja
- 300 g brašna
- 200 ml kisele pavlake
- 200 ml mleka
- 1 kašika mešavine začina
- ulje
- so i mleveni crni biber
Priprema:
Tikvice isečemo na tanke lente po dužini. Pileće grudi isečemo na tanke šnicle. Šnicle posolimo, pobiberimo. Zatim ih rastanjimo kuvarskim čekićem. Stavimo ih na tanjir.
U dublji sud polupamo 4 jajeta, posolimo, pobiberimo. Dodamo mešavine začina, izmutimo žicom za mućenje. Pileće šnicle pobrašnimo, zatim ih uvaljamo u izmućena jaja. Stavimo da se isprže na zagrejanom ulju u tiganj na šporetu. Okrenemo ih tokom prženja. Kada se isprže sa obe strane stavimo ih na tanjir.
I lente tikvica pobrašnimo, uvaljamo ih u izmućena jaja. Stavimo da se isprže na preostalom ulju. Okrenemo ih tokom prženja. Ispržene lente tikvica stavimo na drugi tanjir. Dno keramičke posude prekrivamo pohovanim tikvicama. Na njih poređamo pohovane pileće šnicle. Prekrivamo preostalim lentama tikvica.
U dublji sud polupamo preostala tri jajeta. Posolimo, dodamo preostale mešavine začina, zatim dodamo kiselu pavlaku, nalivamo mlekom. Mešamo žicom za mućenje dok se smesa ne sjedini. Kutlačom prelivamo musaku smesom. Posudu stavimo u rernu. Pečemo 30 minuta na 180 stepeni. Posudu sa ispečenom musakom izvadimo iz rerne.
Na sredinu tanjira za serviranje nanosimo promešanu pavlaku. Musaku isečemo na kocke. Jedno parče musake od pilećih šnicli i tikvica serviramo na pavlaku. Dekorišemo grančicama francuskog peršuna.
(hranaivino)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MUSAKA OD BORANIJE: Napravite ručak na malo drugačiji način (VIDEO)
28. 12. 2024. u 09:00Novosti online

RECEPT ZA ČIKEN NAGETS: Još hrskaviji nego u restoranima brze hrane
22. 12. 2024. u 09:00

NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem
23. 12. 2024. u 11:49Novosti online

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

UMRO ROĐENI BRAT VIKI MILjKOVIĆ: Bolest ga odnela u 47. godini, tragedija u porodici pevačice
NAKON kraće bolesti preminuo je rođeni brat Viki Miljković Vladica Miljković u 47. godini.
28. 03. 2025. u 11:35
Komentari (0)