PILEĆE ĆUFTE SA NJOKAMA: Idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno
Pileće ćufte sa njokama prave se u aromatičnom belom sosu i dodatno posipaju kačkavaljem.
Sastojci:
- 450 g mlevene piletine
- 240 g prezli
- 1 veliko jaje
- 1 kašičica mešavine biljnih začina
- 1 kašičica soli, ili po potrebi
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 240 g paradajza, iseckanog
- 50 g sitno narendanog kačkavalja, plus za serviranje
- 1/2 malog žutog luka, sitno iseckanog
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 240 ml pilećeg bujona
- 120 ml suvog belog vina
- 500 g njoki
- 700 g bebi spanaća
- 120 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Kako biste napravili pileće ćufte, u posudi rukama pomešajte mlevenu piletinu, prezle, jaje, mešavinu začinskog bilja, so, biber, beli luk u prahu, 120 g paradajza i 120 g kačkavalja. Napravite od smese 18 ćufti. Propržite ih na tiganju na malo ulja, dok ne porumene.
U lonac ubacite luk, beli luk, bujon, vino i malo ulja, pa začinite solju. Ubacite ćufte i kuvajte 1 sat. Nakon toga prebacite ćufte u pleh obložen folijom i pecite ih u rerni oko 8 minuta, dok ne postanu zlatnobraon boje.
Ubacite njoke i preostali paradajz u lonac u kome ste kuvali ćufte i promešajte da se sve sjedini. Pokrijte i kuvajte dok njoke ne omekšaju, oko 20 minuta. Umešajte spanać, pavlaku za kuvanje i kačkavalj.
U međuvremenu izvadite ćufte iz rerne i vratite ih u lonac. Pokrijte i kuvajte dok spanać ne usahne, još oko 5 minuta. Podeliti njoke i ćufte u činije. Pospite sa još kačkavalja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem
23. 12. 2024. u 11:49Novosti online
TRADICIONALNE PUNjENE PAPRIKE: Jedno od omiljenih domaćih jela
10. 01. 2025. u 09:00Novosti online
RECEPT ZA NAJKREMASTIJI SPANAĆ: Ovako će biti ukusan i onima koji ga ne vole
09. 01. 2025. u 11:03Novosti online
PRED NAMA SU TRI VELIKA PRAZNIKA U NIZU: Sutra je Krstovdan - ove običaje bi trebalo da ispoštujete
SRPSKA pravoslavna crkva (SPC) sutra slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru na samom početku hrišćanske propovedi. Potom sledi Bogojavljenje, pa Jovanjdan.
17. 01. 2025. u 15:55
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
FIJASKO U SAD: Testirali NAJMOĆNIJU raketu, letelici ispao deo - RASPALA se (VIDEO)
Izvršni direktor kompanije Ilon Mask na platformi Iks je objasnio da je preliminarna analiza ukazala na curenje goriva koje je uzrokovalo povećanje pritiska iznad zida motora.
17. 01. 2025. u 14:48
Komentari (0)