PILEĆE ĆUFTE SA NJOKAMA: Idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno
Pileće ćufte sa njokama prave se u aromatičnom belom sosu i dodatno posipaju kačkavaljem.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 450 g mlevene piletine
- 240 g prezli
- 1 veliko jaje
- 1 kašičica mešavine biljnih začina
- 1 kašičica soli, ili po potrebi
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 240 g paradajza, iseckanog
- 50 g sitno narendanog kačkavalja, plus za serviranje
- 1/2 malog žutog luka, sitno iseckanog
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 240 ml pilećeg bujona
- 120 ml suvog belog vina
- 500 g njoki
- 700 g bebi spanaća
- 120 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Kako biste napravili pileće ćufte, u posudi rukama pomešajte mlevenu piletinu, prezle, jaje, mešavinu začinskog bilja, so, biber, beli luk u prahu, 120 g paradajza i 120 g kačkavalja. Napravite od smese 18 ćufti. Propržite ih na tiganju na malo ulja, dok ne porumene.
U lonac ubacite luk, beli luk, bujon, vino i malo ulja, pa začinite solju. Ubacite ćufte i kuvajte 1 sat. Nakon toga prebacite ćufte u pleh obložen folijom i pecite ih u rerni oko 8 minuta, dok ne postanu zlatnobraon boje.
Ubacite njoke i preostali paradajz u lonac u kome ste kuvali ćufte i promešajte da se sve sjedini. Pokrijte i kuvajte dok njoke ne omekšaju, oko 20 minuta. Umešajte spanać, pavlaku za kuvanje i kačkavalj.
U međuvremenu izvadite ćufte iz rerne i vratite ih u lonac. Pokrijte i kuvajte dok spanać ne usahne, još oko 5 minuta. Podeliti njoke i ćufte u činije. Pospite sa još kačkavalja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem
23. 12. 2024. u 11:49Novosti online

TRADICIONALNE PUNjENE PAPRIKE: Jedno od omiljenih domaćih jela
10. 01. 2025. u 09:00Novosti online

RECEPT ZA NAJKREMASTIJI SPANAĆ: Ovako će biti ukusan i onima koji ga ne vole
09. 01. 2025. u 11:03Novosti online

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)