RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, gurmanski obrok

Jovana Vasić

19. 01. 2025. u 09:00

Recept za punjena gnezda sa mlevenim mesom oboriće vas s nogu, imaćete ručak kao iz restorana.

РУЧАК ЗА ДАНАС: Пуњена гнезда од млевеног меса, гурмански оброк

Foto: Jutjub/Printskrin/ BonApeti.rs

Sastojci:

  • mleveno meso 300 g
  • voda 1 dl
  • kačkavalj 150 g
  • prezle 6 kašičica
  • crni luk 1/2 glavice
  • jaja 2
  • ulje po potrebi
  • so po ukusu
  • suvi biljni začin po ukusu
  • biber po ukusu

Priprema:

U mleveno meso dodajte sitno iseckan luk, prezle, biber, so i suvi biljni začin po ukusu, dobro izmešajte, pa ubacite jedno jaje i umesite. Podelite smesu na četiri jednaka dela i od svakog formirajte gnezdo. Dalje možete na dva načina, da sjedinite jaje i rendani kačkavalj, pa time punite gnezda ili da ih u gnezdo stavite odvojeno. U nauljenu vatrostalnu činiju sipajte vodu, poređajte gnezda i na sredini svakog napravite udubljenje. U udubljenja stavite fil od kačkavalja i jaja i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUDNICA NA ULICAMA NAPULJA: Ceo grad na spektakularan način ispratio fudbalere (VIDEO)