ĆUFTE SA TIKVICAMA I PARMEZANOM U SOSU OD JOGURTA: Ukus koji će vas zadiviti
Ove ćufte sa tikvicama i parmezanom su lagane, sočne i osvežavajuće.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 srednja tikvica, narendana i isceđena od viška vode
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 50 g rendanog parmezana
- 1 jaje
- 3 kašike prezli
- 1 kašičica origana
- So i biber po ukusu
- Malo maslinovog ulja za prženje (ili pečenje)
Za sos:
- 200 ml grčkog jogurta
- Sok i korica jednog limuna
- 1 čen belog luka, sitno narendan ili iseckan
- 1 kašičica meda
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za ukrašavanje
Priprema:
U većoj činiji pomešajte mleveno meso, narendanu tikvicu (dobro isceđenu), crni i beli luk, parmezan, jaje, prezle, origano, so i biber.
U činiji pomešajte grčki jogurt, sok i koricu limuna, beli luk, med, so i biber. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ćufte poslužite uz pripremljeni sos.
(stvarukusa)
Preporučujemo
MUSAKA OD PILETINE I TIKVICA: Napravite najsočnije i najkremastije jelo koje prija svima
16. 01. 2025. u 09:00Novosti online
TRADICIONALNE PUNjENE PAPRIKE: Jedno od omiljenih domaćih jela
10. 01. 2025. u 09:00Novosti online
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
JEDNA GREŠKA IH KOŠTALA ŽIVOTA: Otkriven uzrok nesreće u kojoj su stradali Ana Radović i njen prijatelj (FOTO)
AUTOMOBIL sa telima Ane Radović (20) i Aleksandara Masalušić (37) pronađen je juče na magistralnom putu Požega-Čačak, a prve informacije iz istrage ukazuju da je uzrok teške nesreće prebrza vožnja, odnosno neprilagođena brzina uslovima na putu.
27. 11. 2025. u 18:47
OLIVERA SMENjENA: Novi urednik na RTS - muž poznate pevačice, dugo je na javnom servisu
NA TOJ poziciji u RTS-u je godinama unazad bila Olivera Kovačević.
26. 11. 2025. u 12:55
Komentari (0)