ĆUFTE SA TIKVICAMA I PARMEZANOM U SOSU OD JOGURTA: Ukus koji će vas zadiviti
Ove ćufte sa tikvicama i parmezanom su lagane, sočne i osvežavajuće.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 srednja tikvica, narendana i isceđena od viška vode
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 50 g rendanog parmezana
- 1 jaje
- 3 kašike prezli
- 1 kašičica origana
- So i biber po ukusu
- Malo maslinovog ulja za prženje (ili pečenje)
Za sos:
- 200 ml grčkog jogurta
- Sok i korica jednog limuna
- 1 čen belog luka, sitno narendan ili iseckan
- 1 kašičica meda
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za ukrašavanje
Priprema:
U većoj činiji pomešajte mleveno meso, narendanu tikvicu (dobro isceđenu), crni i beli luk, parmezan, jaje, prezle, origano, so i biber.
U činiji pomešajte grčki jogurt, sok i koricu limuna, beli luk, med, so i biber. Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ćufte poslužite uz pripremljeni sos.
(stvarukusa)
Preporučujemo
MUSAKA OD PILETINE I TIKVICA: Napravite najsočnije i najkremastije jelo koje prija svima
16. 01. 2025. u 09:00Novosti online
TRADICIONALNE PUNjENE PAPRIKE: Jedno od omiljenih domaćih jela
10. 01. 2025. u 09:00Novosti online
RUSI DONELI ODLUKU: Naftna kompanija prodaje svoju imovinu u inostranstvu zbog sankcija SAD-a
RUSKA naftna kompanija Lukoil saopštila je danas da, zbog uvođenja restriktivnih mera nekih država protiv te firme i njenih podružnica, namerava da proda svoju imovinu u inostranstvu.
27. 10. 2025. u 21:49
KAKO SE URUŠIO UKRAJINSKI FRONT? Stiglo upozorenje: Rusi će na proleće krenuti u novu ofanzivu
POSLE dva i po meseca žestokih borbi, crvena oznaka na vojnoj karti u Donjeckoj oblasti, poznata kao „zečije uši“, konačno je nestala.
27. 10. 2025. u 21:17
"CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
Komentari (0)