BRZI RECEPT ZA RUČAK: Pljeskavice sa sosom od pečuraka i luka
PLjESKAVICE sa sosom od pečuraka i luka vrlo je aromatičan i jak obrok, savršen za gurmane.
Sastojci:
Za pljeskavice:
- 2 kašičice senfa
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 1 veliko jaje
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- so i biber
- 450 g mlevenog mesa
- 2 kašike prezle
- 1 kašika ulja
Za sos:
- 280 g šampinjona, narezanih
- 2 grančice majčine dušice, listovi
- 3 kašike putera
- 1 mali luk, tanko narezan
- 1 čen belog luka, isečen
- 3 kašike brašna
- 470 ml goveđeg bujona
- 2 kašike svežeg peršuna, grubo iseckanog
Trik da pljeskavice ne budu previše masne:
U tiganj stavite papir za pečenje. On će da zadrži višak masnoće. Preko njega sipajte ulje i nastavite uobičajeno prženje.
Recept za pljeskavice:
Kako biste napravili pljeskavice, pomešajte senf, dimljenu papriku, jaje, beli luk, 1 kašičicu soli i 1/4 kašičice bibera u posudi srednje veličine. Ručno umešajte mlevenu govedinu i prezle, a zatim formirajte 4 ovalne pljeskavice.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKUSAN RUČAK KOJI ĆE I DECA OBOŽAVATI: Loptice od pire krompira punjene mesom i sirom
31. 01. 2025. u 09:00
LOVAČKI GULAŠ S DIVLjAČI: napravite baš onako kako su naše bake pravile
02. 02. 2025. u 11:00
PEČENI KARFIOL S PESTO SOSOM OD RUKOLE I ORAHA: Zdrav ručak po receptu nutricioniste
05. 02. 2025. u 11:00
"OVO BI MOGAO DA BUDE NAJVEĆI SKANDAL U ISTORIJI" Tramp raskrinkao medije koji fabrikuju lažne vesti
PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da su Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i druge agencije ukrale milijarde dolara kako bi se pravile lažne afirmativne vesti o Demokratskoj partiji.
06. 02. 2025. u 13:39
RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANjIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali
RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANjIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali
06. 02. 2025. u 16:32
POTRES IZAZVAO CUNAMI OD 30 METARA: Razoran zemljotres već pogađao Santorini - i jedna od najjačih erupcija vulkana zabeležena je te 1956.
DANAS znamo da je zemljotres 1956. godine, sa epicentrom u morskom području Amorgosa bio treći najsnažniji u Evropi od 1900. godine do danas.
06. 02. 2025. u 13:04 >> 13:14
Komentari (0)