BRZI RECEPT ZA RUČAK: Pljeskavice sa sosom od pečuraka i luka
PLjESKAVICE sa sosom od pečuraka i luka vrlo je aromatičan i jak obrok, savršen za gurmane.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za pljeskavice:
- 2 kašičice senfa
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 1 veliko jaje
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- so i biber
- 450 g mlevenog mesa
- 2 kašike prezle
- 1 kašika ulja
Za sos:
- 280 g šampinjona, narezanih
- 2 grančice majčine dušice, listovi
- 3 kašike putera
- 1 mali luk, tanko narezan
- 1 čen belog luka, isečen
- 3 kašike brašna
- 470 ml goveđeg bujona
- 2 kašike svežeg peršuna, grubo iseckanog
Foto: Free Images Pixabay
Trik da pljeskavice ne budu previše masne:
U tiganj stavite papir za pečenje. On će da zadrži višak masnoće. Preko njega sipajte ulje i nastavite uobičajeno prženje.
Recept za pljeskavice:
Kako biste napravili pljeskavice, pomešajte senf, dimljenu papriku, jaje, beli luk, 1 kašičicu soli i 1/4 kašičice bibera u posudi srednje veličine. Ručno umešajte mlevenu govedinu i prezle, a zatim formirajte 4 ovalne pljeskavice.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović
Preporučujemo
UKUSAN RUČAK KOJI ĆE I DECA OBOŽAVATI: Loptice od pire krompira punjene mesom i sirom
31. 01. 2025. u 09:00
LOVAČKI GULAŠ S DIVLjAČI: napravite baš onako kako su naše bake pravile
02. 02. 2025. u 11:00
PEČENI KARFIOL S PESTO SOSOM OD RUKOLE I ORAHA: Zdrav ručak po receptu nutricioniste
05. 02. 2025. u 11:00
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)