BRZI RECEPT ZA RUČAK: Pljeskavice sa sosom od pečuraka i luka

Mina Izgarević

06. 02. 2025. u 15:00

PLjESKAVICE sa sosom od pečuraka i luka vrlo je aromatičan i jak obrok, savršen za gurmane.

БРЗИ РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК: Пљескавице са сосом од печурака и лука

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za pljeskavice:

  • 2 kašičice senfa
  • 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 1 veliko jaje
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • so i biber
  • 450 g mlevenog mesa
  • 2 kašike prezle
  • 1 kašika ulja

Za sos:

  • 280 g šampinjona, narezanih
  • 2 grančice majčine dušice, listovi
  • 3 kašike putera
  • 1 mali luk, tanko narezan
  • 1 čen belog luka, isečen
  • 3 kašike brašna
  • 470 ml goveđeg bujona
  • 2 kašike svežeg peršuna, grubo iseckanog

Foto: Free Images Pixabay

 

Trik da pljeskavice ne budu previše masne:

U tiganj stavite papir za pečenje. On će da zadrži višak masnoće. Preko njega sipajte ulje i nastavite uobičajeno prženje.

Recept za pljeskavice:

Kako biste napravili pljeskavice, pomešajte senf, dimljenu papriku, jaje, beli luk, 1 kašičicu soli i 1/4 kašičice bibera u posudi srednje veličine. Ručno umešajte mlevenu govedinu i prezle, a zatim formirajte 4 ovalne pljeskavice.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Obilaznica 2 je 64. OMV benzinska stanica u Srbiji i prva s novim vizuelnim identitetom