BRZ I ZDRAV RUČAK: Svinjski medaljoni sa bebi sapanćem u krem sosu

Mina Izgarević

09. 02. 2025. u 15:00

SVINjSKI medaljoni sa bebi sapanćem u krem sosu vrlo su jednostavno, a ukusno jelo za celu porodicu.

БРЗ И ЗДРАВ РУЧАК: Свињски медаљони са беби сапанћем у крем сосу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za medaljone:

  • 400 g svinjskog filea
  • 40 g brašna
  • ½ kašičice morske soli
  • ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašike putera

Za sos:

  • 3 čena belog luka – sitno iseckana
  • 1 kašičica svežeg ruzmarina – sitno iseckanog
  • ¼ kašičice tucane paprike
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 500 g listova bebi spanaća
  • 180 g čeri paradajza iseckanog
  • morska so i crni biber, po ukusu

Foto Shutterstock

 

Trik za mekano svinjsko meso!

Nakon što svinjske medaljone uvaljate u brašno, pre prženja ih ubacite u kiselu vodu. Biće savršeno mekani!

Recept za svinjske medaljone:

Za svinjetinu pripremljenu na ovaj način prvo pripremite meso. Isecite ga na kriške od 2,5 cm. Dodajte brašno u tanjir i začinite solju i biberom. Svaki komad svinjetine premažite brašnom. U veliki i duboki tiganj dodajte ulje i puter. Zagrejte na jakoj vatri. Ubacite meso i pržite 2-3 minuta sa svake strane, dok ne porumeni. Izvadite ih i stavite na stranu.

Smanjite toplotu na srednju. U isti tiganj dodajte beli luk, ruzmarin i tucanu papriku i pržite 1-2 minuta, pazeći da beli luk ne zagori. Dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da provri. Dodajte bebi spanać i paradajz.

Krčkajte sos 3 minuta, dok ne počne lagano da se zgušnjava. Vratite svinjetinu u sos i dinstajte još 3 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pečenicu sa dve vrste suvog voća.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO - VARAMO IAKO VOLIMO Moma Stefanović: Ženama treba sigurnost, muškarci su nezainteresovani #Onopravo

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
LUDILO, MASK REAGOVAO: Ova organizacija je odigrala ključnu ulogu u obojenoj revoluciji u Srbiji 2000. godine

''LUDILO'', MASK REAGOVAO: Ova organizacija je odigrala ključnu ulogu u obojenoj revoluciji u Srbiji 2000. godine

MILIJARDER i šef Ministarstva za državnu efikasnost (DOGE) podelio je na svom nalogu na društvenoj mreži ''Iks'' istinu o NVO organizaciji koja je u medijskom smislu odigrala ključnu ulogu u obojenim revolucijama u zemljama širom sveta, uključujući i Srbiju. On je podelio objavu korisnika društvene mreže ''Iks'' KanekaoTheGreat u kojem jasno stoji kako su ove organizacije trošile novac za rušenje vlada.

09. 02. 2025. u 11:48

Komentari (0)

PRIJATELJU, NAJBOLJI SI NA SVETU: Luka Modrić poslao poruku koja je sve dirnula (FOTO)