SAVRŠEN ZA RUČAK, VEČERU, ILI KADA IMATE GOSTE: Pečeni krompiri sa alfredo sosom

Новости онлине

10. 02. 2025. u 09:00

Pečeni krompiri sa alfredo sosom je savršen za ručak, večeru ili kada imate goste.

САВРШЕН ЗА РУЧАК, ВЕЧЕРУ, ИЛИ КАДА ИМАТЕ ГОСТЕ: Печени кромпири са алфредо сосом

Foto Shutterstock

Sastojci:

5 velikih krompira za pečenje

60 ml ulja
1-1/2 kašičice soli, podeljeno
3/4 kašičice grubo mlevenog bibera, podeljeno
180 g putera
3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
240 g pavlake za kuvanje
1/8 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
480 g iseckanog mocarela sira
120 g rendanog parmezana, podeljenog
950 g pečene piletine, iseckane
6 traka slanine, pržene i izmrvljene
2 kašike seckanog svežeg peršuna

 

Recept za pečeni krompiri sa alfredo sosom:

Za ovaj krompir zagrejte rernu na 180°. Očistite krompir i nekoliko puta izbušite viljuškom. Premažite ljusku uljem i pospite sa 3/4 kašičice soli i 1/2 kašičice bibera. Stavite u pleh obložen folijom i pecite dok ne omekša, oko 1 sat. Povećajte temperaturu rerne na 200°.

U međuvremenu, u šerpi istopite puter na srednjoj vatri. Dodajte beli luk; pržite i mešajte 1 minut. Umešajte pavlaku za kuvanje, muskatni oraščić i preostale 3/4 kašičice soli i preostalu 1/4 kašičice bibera. Pustite da proključa. Skinite sa vatre. Umešajte mocarelu i 60 g parmezana.

Kada se dovoljno ohladi za rukovanje, prerežite svaki krompir po dužini na pola. Izvadite unutrašnjost. U velikoj posudi izgnječite unutrašnjost krompira sa mešavinom krema. Umešajte piletinu, 60 g slanine i peršun.

Kašikom ubacite fil u šupljine krompira. Vratite se u tepsiju. Pecite dok se ne zagreje, 15-17 minuta. Pospite preostalim parmezanom i slaninom. Pecite još 5 minuta dok se sir ne otopi.

(stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U ŠOKU! Zvezda Rusije uzela srpsko državljanstvo umesto ruskog