SAVRŠEN ZA RUČAK, VEČERU, ILI KADA IMATE GOSTE: Pečeni krompiri sa alfredo sosom

Новости онлине

10. 02. 2025. u 09:00

Pečeni krompiri sa alfredo sosom je savršen za ručak, večeru ili kada imate goste.

САВРШЕН ЗА РУЧАК, ВЕЧЕРУ, ИЛИ КАДА ИМАТЕ ГОСТЕ: Печени кромпири са алфредо сосом

Foto Shutterstock

Sastojci:

5 velikih krompira za pečenje

60 ml ulja
1-1/2 kašičice soli, podeljeno
3/4 kašičice grubo mlevenog bibera, podeljeno
180 g putera
3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
240 g pavlake za kuvanje
1/8 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
480 g iseckanog mocarela sira
120 g rendanog parmezana, podeljenog
950 g pečene piletine, iseckane
6 traka slanine, pržene i izmrvljene
2 kašike seckanog svežeg peršuna

 

Recept za pečeni krompiri sa alfredo sosom:

Za ovaj krompir zagrejte rernu na 180°. Očistite krompir i nekoliko puta izbušite viljuškom. Premažite ljusku uljem i pospite sa 3/4 kašičice soli i 1/2 kašičice bibera. Stavite u pleh obložen folijom i pecite dok ne omekša, oko 1 sat. Povećajte temperaturu rerne na 200°.

U međuvremenu, u šerpi istopite puter na srednjoj vatri. Dodajte beli luk; pržite i mešajte 1 minut. Umešajte pavlaku za kuvanje, muskatni oraščić i preostale 3/4 kašičice soli i preostalu 1/4 kašičice bibera. Pustite da proključa. Skinite sa vatre. Umešajte mocarelu i 60 g parmezana.

Kada se dovoljno ohladi za rukovanje, prerežite svaki krompir po dužini na pola. Izvadite unutrašnjost. U velikoj posudi izgnječite unutrašnjost krompira sa mešavinom krema. Umešajte piletinu, 60 g slanine i peršun.

Kašikom ubacite fil u šupljine krompira. Vratite se u tepsiju. Pecite dok se ne zagreje, 15-17 minuta. Pospite preostalim parmezanom i slaninom. Pecite još 5 minuta dok se sir ne otopi.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal

ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal

MAĐARSKI premijer Viktor Orban rekao je danas da je u SAD "nastao veliki skandal" nakon što je američki predsednik Donald Tramp odlučio da otkrije koliko su novca i kome američke agencije isplatile poslednjih godina, a da je to "pokazalo da je liberalna globalna elita koristila američki budžet da bi finansirala svoju finansijsku i ideološku agendu širom sveta".

10. 02. 2025. u 19:39

Komentari (0)

VARAMO IAKO VOLIMO: Ženama treba sigurnost, muškarci su nezainteresovani (VIDEO)