SAVRŠEN RUČAK ZA HLADNE FEBRUARSKE DANE: Svinjski file umotan u slaninicu, meso mekano i sočno, a ukus je fantastičan
File obmotajte u slaninu, dodajte omiljene začine i belo vino, i uživajte u raskošnom ručku kojem ćete poželeti da se ubrzo vratite.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za marinadu:
- 1 kašika meda
- 2 kašike soja sosa
- 1 dl belog vina
- začini po želji
Za meso:
- 450 g svinjskog filea
- 4 kriške slanine
- 2 kašike ulja
- so, biber
Priprema:
Pripremite marinadu od meda, soja sosa i vina. Dodajte začine po želji. File iseći na medaljone. Ostavite ih da odstoje u marinadi najmanje dva sata, najbolje preko noći. Izvadite ih, umotajte u slaninu i učvrstite čačkalicama. Zagrejte tiganj i pržite medaljone sa svih strana, dok ne dobiju lepu boju. Uklonite čačkalice pre serviranja.
(trpeza)
Preporučujemo

UKUSAN I SOČAN RUČAK ZA PRAVI GURMANSKI UŽITAK: Karađorđeva šnicla
12. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

MUSAKA SA PILETINOM I PIRINČEM: Malo drugačiji recept, ali jednako ukusan (VIDEO)
11. 02. 2025. u 09:00Novosti online

PRSTE DA POLIŽETE: Pilav na turski način, sa suvim voćem i orašastim plodovima
05. 02. 2025. u 13:00

HOROR NA AUTO-PUTU: Pronađeno 20 tela, četiri obezglavljena visila sa mosta (FOTO)
DVADESET tela, od kojih su neka bila obezglavljena, pronađena su na mostu iznad auto-puta u delu Meksika gde se sukobljavaju frakcije narko-kartela Sinaloa, saopštile su juče meksičke vlasti, prenosi CBS News.
01. 07. 2025. u 09:31

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

"SLAGALICA" OVO NE PAMTI: Takmičar od besa polupao taster
KVIZ "Slagalica" retko ima nesvakidašnje situacije tokom emitovanja, ali se neobični trenuci dešavaju, kao i u svakom programu uživo.
29. 06. 2025. u 14:51
Komentari (0)