SAVRŠEN RUČAK ZA HLADNE FEBRUARSKE DANE: Svinjski file umotan u slaninicu, meso mekano i sočno, a ukus je fantastičan
File obmotajte u slaninu, dodajte omiljene začine i belo vino, i uživajte u raskošnom ručku kojem ćete poželeti da se ubrzo vratite.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za marinadu:
- 1 kašika meda
- 2 kašike soja sosa
- 1 dl belog vina
- začini po želji
Za meso:
- 450 g svinjskog filea
- 4 kriške slanine
- 2 kašike ulja
- so, biber
Priprema:
Pripremite marinadu od meda, soja sosa i vina. Dodajte začine po želji. File iseći na medaljone. Ostavite ih da odstoje u marinadi najmanje dva sata, najbolje preko noći. Izvadite ih, umotajte u slaninu i učvrstite čačkalicama. Zagrejte tiganj i pržite medaljone sa svih strana, dok ne dobiju lepu boju. Uklonite čačkalice pre serviranja.
(trpeza)
Preporučujemo

UKUSAN I SOČAN RUČAK ZA PRAVI GURMANSKI UŽITAK: Karađorđeva šnicla
12. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

MUSAKA SA PILETINOM I PIRINČEM: Malo drugačiji recept, ali jednako ukusan (VIDEO)
11. 02. 2025. u 09:00Novosti online

PRSTE DA POLIŽETE: Pilav na turski način, sa suvim voćem i orašastim plodovima
05. 02. 2025. u 13:00

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)