ČORBAST PASULJ SA DIMLJENOM SLANINOM: Pravo zimsko jelo, vrlo zasitno i jako

Jovana Vasić

20. 02. 2025. u 09:00

Pasulj sa dimljenom slaninom je aromatičan, izdašan i dobar izbor za ručak.

ЧОРБАСТ ПАСУЉ СА ДИМЉЕНОМ СЛАНИНОМ: Право зимско јело, врло заситно и јако

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g belog pasulja
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 paradajz
  • 1 šargarepa
  • 2-3 stabljike nane ili 1 kašika sušene
  • 1/2 kašičice mirođije
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 300g dimljene slanine
  • 2 kašičice paprike
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašičice soli
  • 2-3 kašičice brašna

Priprema:

Operite pasulj i ostavite ga poklopljenog u hladnoj vodi preko noći. Stavite oceđen pasulj u šerpu. Sve povrće i dimljenu slaninu isecite na male komade i dodajte u šerpu. Dodajte začine, crvenu papriku i ulje.Sipajte hladnu vodu da potpuno pokrije pasulj. Pomešajte brašno sa 1-2 kašike vode i ubacite u šerpu. Krčkajte najmanje 6 sati. Servirajte i uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RIVAL NOVAKA ĐOKOVIĆA SAD RATUJE PROTIV RUSIJE: Iskreno, bojim se samo da me Rusi ne...