ČORBAST PASULJ SA DIMLJENOM SLANINOM: Pravo zimsko jelo, vrlo zasitno i jako

Jovana Vasić

20. 02. 2025. u 09:00

Pasulj sa dimljenom slaninom je aromatičan, izdašan i dobar izbor za ručak.

ЧОРБАСТ ПАСУЉ СА ДИМЉЕНОМ СЛАНИНОМ: Право зимско јело, врло заситно и јако

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g belog pasulja
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 paradajz
  • 1 šargarepa
  • 2-3 stabljike nane ili 1 kašika sušene
  • 1/2 kašičice mirođije
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 300g dimljene slanine
  • 2 kašičice paprike
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašičice soli
  • 2-3 kašičice brašna

Priprema:

Operite pasulj i ostavite ga poklopljenog u hladnoj vodi preko noći. Stavite oceđen pasulj u šerpu. Sve povrće i dimljenu slaninu isecite na male komade i dodajte u šerpu. Dodajte začine, crvenu papriku i ulje.Sipajte hladnu vodu da potpuno pokrije pasulj. Pomešajte brašno sa 1-2 kašike vode i ubacite u šerpu. Krčkajte najmanje 6 sati. Servirajte i uživajte!

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RIVIERA MONTENEGRO SWISSÔTEL U BUDVI BUDI NAJVEĆI INTERES KUPACA NEKRETNINA ZBOG POSEBNOG PROGRAMA RENTIRANJA