RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA, A JOŠ BRŽE POJEDE: Zapečena jaja sa pečurkama i sirom

Jovana Vasić

22. 02. 2025. u 09:00

Nekada se neočekivane kombinacije pokažu kao savršeno novo jelo. Ovo je jedno od takvih slučajnih otkrića za koje verujemo da će postati omiljeno.

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • šampinjoni 400 g
  • kuvana jaja 3
  • sveža jaja 2
  • majonez 100 g
  • kačkavalj 100 g
  • topljeni sir 4 trougla
  • suvi biljni začin 1 kašičica
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • maslac 20 g

Priprema:

Šampinjone isecite na tanke listiće, pospite ih biljnim začinom i pržite na zagrejanom maslacu dok ne ispari tečnost koju su pustili. Sklonite ih sa vatre, prohladite, pa dodajte sitno iseckana jaja i majonez. Posolite i pobiberite i dobro promešajte. Smesu stavite u podmazanu vatrostalnu posudu, preko narendajte kačkavalj i rasporedite komadiće topljenog sira. Umutite dva jajeta, začinite i sve prelijte. Pecite 20 minuta na 200 stepeni i poslužite sa salatom.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTPISANA SARADNJA: Portal MaxBet Sport novi partner Crvene zvezde